Top stiri

Vitrine frigorifice pentru cofetarie si patiserie

Chiar numele vitrinelor de patiserie sau de cofetarie afirma si subliniaza scopul lor functional. Industria moderna ofera o gama larga de vitrine frigorifice pentru produse de cofetarie si vitrine patiserie in diferite variante de design.

Vitrina de cofetarie trebuie sa indeplineasca doua functii principale: depozitarea de inalta calitate a produselor de cofetarie: prajituri, deserturi, sucuri, spuma, inghetata etc. Si, de asemenea, de a excita dorinta clientului pentru a cumpara produsele apetisante expuse.

Acest lucru este asigurat de designul exterior si interior al vitrinelor. Vitrine frigorifice de patiserie sau cofetarie, in acest scop, sunt echipate cu iluminare versatila a intregului spatiu de expunere, geamuri panoramice largi, un design atragator care le deosebeste de restul spatiilor de expunere comerciala.

Vitrine de patiserie

Vitrinele verticale de patiserie sunt cele mai des folosite pentru depozitarea pe termen scurt a produselor alimentare si amplasarea lor in sali de vanzare, cafenele, restaurante etc.

Aceasta este varianta optima de plasare a produselor cantitative intr-un spatiu minim. Vitrina cofetarie ofera o racire statica sau dinamica.

In cazul racirii statice, aerul din interiorul vitrinelor frigorifice nu este ventilat si are un indicator de temperatura diferit, in functie de locatia evaporatorului, insa iti permite sa depozitezi produse de cofetarie in forma deschisa, fara teama de aerisire.

Vitrine de cofetarie

In fiecare an, productia de produse de cofetarie creste, existand  tot mai multe  magazine specializate de cofetarie, departamente de cofetarie in supermarketuri si pur si simplu in magazinele de produse alimentare, unde exista nu numai un sortiment standard de dulciuri, ci poti gasi si dulciuri fabricate manual.

Aceasta inseamna ca produsele de cofetarie au un loc special in magazin. Prin urmare, magazinul care isi apreciaza reputatia va fi foarte atent in alegerea acestui echipament.

In prezent, vitrinele frigorifice sunt utilizate in magazinele de cofetarie si supermarket-uri, la cerere, si de asemeni, sunt amplasate in restaurante, cafenele si baruri.

Vitrinele de patiserie sunt dotate cu geam curbat sau drept. Geamul din fata al vitrinei prezinta  adesea o deschizatura, pentru a lua produsele de pe raft.

Unele modele de vitrine frigorifice au o iluminare de fundal pentru fiecare raft. Pentru iluminarea maxima a produselor si cea mai buna trecere a luminii, rafturile sunt instalate in vitrine cu rafturi de sticla.  In functie de ceea ce se intentioneaza a fi stocat, vitrina  de prezentare a produselor de cofetariei si patiserie are mai multe temperaturi de lucru.

De exemplu, prajiturile si produsele de patiserie sunt pastrate la temperaturi cuprinse intre + 4 grade C si + 10 grade C, produsele de ciocolata la temperaturi cuprinse intre +14 grade C si + 16 grade C, iar inghetata si diverse deserturi reci,  necesita temperaturi  de la -5 grade C pana la -18 grade C.

Cu ajutorul vitrinelor frigorifice pentru patiserie si cofetarie  poti arata cu usurinta cumparatorilor un sortiment vast de diferite prajituri, produse de patiserie si alte produse din categoria dulciurilor perisabile.

Cele mai convenabile vitrine de utilizat sunt cu geamul inclinat in mod corect, deoarece pozitia si inclinarea rafturilor poate fi schimbata.

De asemenea, unele vitrine frigorifice pentru patiserie si cofetarie sunt dotate cu rafturi rotative incorporate, a caror miscare se produce datorita motorului electric. Astfel de vitrine sunt furnizate cu un panou de afisaj privind conditiile de temperatura pentru racire si iluminarea rafturilor.

 

Citeste si Cum alegi firma de echipamente Horeca