Economic

Venituri inregistrate in Spatiul Public Virtual

Venituri inregistrate in Spatiul Public Virtual

Noile sisteme implementate in cadrul Ministerului de finante contin aplicatii prin care oricine realizeaza venituri din activitati are posibilitatea sa le declare on-line.

Pentru aceasta, a fost conceput Formularul Electronic Inteligent al Declaratiei Unice, care vine in sprijinul cetatenilor.

Formularul, este disponibil in Spatiul Privat Virtual, ANAF si se poate accesa si completa cu usurinta.

In concordanta cu  legislatia fiscala in vigoare, incepand cu anul 2019 depunerea on-line a Declaratiei Unice este obligatorie.

Tot ceea ce aveti de facut este de a va inscrie si odata inscrisi in SPV, contribuabilii au acces la informatii fiscale personale, beneficiind de avantajele utilizarii serviciilor electronice si ale internet-ului ceea ce conduce la economisirea de timp prin interactionarea on-line cu ANAF-ul, reducerea birocratiei si primirea tuturor documentelor cu aceeasi putere juridica precum cele comunicate prin posta sau la un ghiseu.

Prin intermediul Spatiului Privat Virtual, contribuabilii care sunt persoane fizice se pot informa asupra obligatiilor fiscale, pot descarca decizii de impunere si pot verifica situatia declararii contributiilor sociale.

Pentru inregistrarea in SPV, contribuabilii, primesc o scrisoare de la ANAF fara de care nu se pot inregistra intrucat aceasta contine toate datele necesare inscrierii.

Dupa primirea acesteia, persoanele fizice sau mai bine zis contribuabilii, trebuie sa se conecteze la internet si sa incarce mai multe date printre care numarul documentului primit prin posta care este format din 12 cifre acesta fiind inscris in partea din stanga-sus, apoi  codul numeric personal sau numarul de identificare fiscal al contribuabilului, inscris sub numarul documentului, seria si numarul actului de identitate al acestuia, adresa proprie de e-mail impreuna cu  numarul de telefon  mobil personal si numele de utilizator ales pentru autentificarea in SPV si desigur parola  autentificarii in SPV fara de care acesta nu va putea fi accesat.

Toate aceste informatii trebuie completate in formularul  disponibil pe portalul ANAF si pe care il veti gasi cu multa usurinta in sectiunea Spatiul Privat Virtual.

Serviciul electronic SPV este furnizat gratuit contribuabililor de catre  de Ministerul Finantelor Publice si poate fi accesat direct la adresa https://pfinternet.anaf.ro.

Nu trebuie sa faceti altceva decat sa urmati pasii de mai sus pentru a va inregistra corect in Spatiul Privat Virtual.

Astfel, veti beneficia de informatii in deplina siguranta intrucat aceasta aplicatie a fost creata pentru a facilita contribuabililor atat accesul la informatie cat si a transmite catre agentia fiscala actualizarea tuturor veniturilor fara a mai ajunge la aceasta.

Asadar, acum nu mai este necesar sa mergeti la ghiseu si sa pierdeti timp stand la cozi pentru a completa si depune declaratii fiindca acest sistem usureaza foarte mult accesul la informatii.

Intrati pe site-ul specificat mai sus si veti putea sa va logati foarte facil si sa completati formularul special creat pentru exactitatea si siguranta transmiterii  informatiilor.