Diverse

Trucuri pentru a aranja mobila din living

Proiectarea și alegerea de mobilă living și accesorii frumoase reprezintă doar jumătate din muncă atunci când vine vorba de asamblarea unei sufragerii perfecte. Aranjarea mobilierului într-un mod care încurajează conversația și îți creează starea de relaxare este partea mai grea.

Când ești pus în fața unei camere goale, să o umpli într-un mod practic și plăcut din punct de vedere estetic poate părea o sarcină copleșitoare. Deoarece două livinguri nu sunt la fel, modul în care alegi să așezi mobila living în încăpere joacă un rol important în crearea unui mediu unic și confortabil pentru tine și oaspeții tăi.

De-a lungul anilor, designerii au creat câteva strategii pentru a accelera procesul de găsire a aranjamentului perfect de mobilier pentru casele clienților săi. Astăzi, îți vom da și ție câteva din aceste sfaturi.

Planifică totul într-un planificator de cameră

Planifică-ți singur primul aranjament pentru mobilier, într-o aplicație de tipul planificator de cameră, la Ikea sau chiar pe hârtie. Configurează cameră în cât mai multe feluri și încearcă cât mai multe aranjamente. Mută lucrurile mai degrabă virtual sau pe hârtie decât folosindu-și spatele și vei vedea că așa vei obține în cele din urmă combinația dorită.

Alege un punct focal

Nu subestima niciodată puterea unui punct focal într-o cameră. Uneori, ele apar în mod natural, cum ar fi dacă ai o fereastră proeminentă sau un șemineu, în timp ce alteori este posibil să ai nevoie să îl creezi singur, ca atunci când montezi televizoare sau un home cinema. Indiferent de punctul focal ales de tine, ia o decizie și rămâi cu aceasta. Veți dori să aranjezi mobilierul în jurul punctului focal cât mai mult posibil.

Fie că este vorba de televizor, șemineu sau o caracteristică arhitecturală, determină care va fi centrul camerei. Dacă nu ai nimic notabil, încearcă să folosești o oglindă, un obiect de artă sau un raft pentru a crea un punct focal.

Așază mai întâi mobila mare

După ce aveți un plan, așază întâi de toate cea mai mare piesă de mobilă living în cameră. Această piesă, de obicei o canapea, ar trebui să stea lângă punctul focal al camerei. După ce această este plasată, vei putea vedea mai bine modul în care restul de mobilă living și accesoriile se potrivesc în cameră.

Ia în considerare traficul

Observă mișcarea prin cameră și ia în considerare spațiile pe unde trec oamenii. Evită să blochezi aceste căi de acces cu mobilă living  mare. Permiteți cel puțin 50 de centimetri de spațiu de trecut prin rutele principale de trafic.

Creează o zonă de conversație

Aranjează mobilierul în formă de L sau U pentru a încuraja conversația și unitatea. Folosește scaune, fotolii sau tabureți pentru a crea mai multe zone de conversație intimă în cameră.