Diverse

Tipuri de garduri. Avantaje si dezavantaje

Vrei sa iti construiesti un gard?  Cu siguranta trebuie sa acorzi atentie micilor detalii, pentru a obtine cele mai bune caracteristici. Un gard trebuie sa arate bine, sa ofere siguranta, sa fie rezistent in timp, sa nu necesite foarte mult timp pentru ingrijire si daca se poate, sa fie ieftin. Din fericire, exista o multime de tipuri de garduri, de la gard aluminiu pana la gard de lemn sau chiar PVC. Care sunt cele mai populare tipuri de garduri si ce avantaje are fiecare?

  1. Gardul din lemn. Este un gard clasic, ce ofera un grad ridicat de intimitate, arata bine si nu este foarte costisitor. Pentru a te bucura de o eficienta maxima a gardului este bine sa alegi cu atentie tipul de lemn: pinul, bradul, molidul sau cedrul sunt esente foarte potrivite. De asemenea, trebuie sa inveti cum sa il ingrijesti, deoarece are nevoie de ingrijire;
  2. Gardul metalic. Exista o multime de optiuni de gard metalic. POti opta pentru garduri din panouri metalice, garduri de sarma, garduri din fier forjat, din aluminiu sau din diverse aliaje. De regula, gardul metalic vine la pachet cu avantajul rezistentei pe termen lung si al intretinerii minime. Daca este ales corect, poate sa arate foarte bine.
  3. Gardul din PVC. PVC-ul este un material din ce in ce mai popular gratie proprietatilor sale. Este o solutie ieftina, care poate sa asigure intimitatea, rezista foarte bine pe termen lung si arata bine.
  4. Gardul din vinil. Un alt material foarte atractiv si modern este vinilul. Foarte asemanator cu un gard de lemn din punct de vedere al aspectului, cel din vinil ofera o rezistenta foarte buna la factori externi, este simplu de intretinut si asigura un grad ridicat de intimitate. Din pacate, este destul de costisitor si nu este potrivit pentru terenurile in panta.
  5. Gardul din caramida. Este unul dintre gardurile clasice, care poate sa reziste o viata. Pe langa faptul ca ofera un grad mare de intimitate, gardul din caramida poate sa contribuie si la reducerea nivelului de zgomot din curte. De asemenea, are avantajul de a fi construit din materiale naturale, care pot fi reciclate. Din pacate, este greu de construit si nu este tocmai ieftin.

Indiferent care este tipul de gard pentru care optezi este bine sa analizezi cu atentie proprietatile materialului si sa te asiguri ca alegi un constructor de incredere.