Cinema

The Post: Secretele Pentagonului | Cronică de film

The Post: Secretele Pentagonulu

Introducere | The Post: Secretele Pentagonului

Steven Spielberg revine cu un film care aduce în prim plan un subiect controversat, cel al libertății presei. Acest subiect este dezbătut prin prisma celui mai mare scandal care a vizat vreodată Pentagonul și Meryl Streep și Tom Hanks reușesc să creeze acea atmosferă care te va introduce în lumea presei din 1971.

Rezumat | The Post: Secretele Pentagonului

The New York Times, unul dintre cele mai mari ziare din vremea aceea publică o știre cu privire la Secretele Pentagonului care îi va pune în pericol existența și singura șansă de supraviețuire este ca rivali din presă să se unească și să apere libertatea de exprimare.

Cotidianul Washington Post este celălalt jucător principal din această poveste deoarece trebuie să decidă dacă participă la mușamalizarea secretelor guvernamentale sau să publice seria de documente și să apere libertatea presei.

Opinii | The Post: Secretele Pentagonului

Acesta este un film despre care chiar n-am cum să spun ceva de rău pentru că acțiunea este una foarte relevantă și pentru zilele noastre și prezintă multe dintre problemele cu care un ziar sau o publicație se confruntă în mediul politic actual, indiferent de țară.

N-a durat nici prea mult, nici prea puțin în sensul că mi-a lăsat impresia că povestea a fost comprimată exact așa cum trebuia ca să prezinte multe dintre detaliile cazului, dar să păstreze și dinamismul din scenariu. Dar, hei, până la urmă vorbim despre Spielberg aici și mă așteptam să fie un film bun dinainte să întru în sala de cinema.

Dacă ar fi să rețin un lucru după filmul acesta, acela ar fi că orice luptă e pierdută atunci când ești singur pentru că poți fi redus ușor la tăcere, dar dacă mai multe entități (vorbim aici de trusturi de presă) se unesc pentru a face față unei situații care le amenintă existența, balanța se înclină în direcția potrivită.

Regizor: Steven Spielberg
Actori principali: Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson, Bob Odenkirk.