Diverse Top stiri

Teapa cu apelurile telefonice care va lasa fara bani

Exista posibilitatea sa fi primit in trecut anumite apeluri cu numere necunoscute din afara tarii. Schema aceasta este una destul de simpla, dar cu toate acestea, ea reuseste si sa faca un numar destul de mare de victime. Multe persoane care nu cunosc aceasta schema si iau de bun apelul, ajung sa fie victimele acestei metode. Politia Romana a anuntat oamenii sa fie atenti la apelurile cu numere necunoscute din afara tarii. Schema aceasta poarta denumirea de vishing. Ea este practic o schema de phishing, doar ca prin telefon. Aceste tehnici sunt inspirate din cele de inginerie sociala. Vestea buna este cea ca telefoanele cele mai noi reusesc sa identifice rapid tara de unde vine apelul respectiv. Excrocii care se ocupa de aceste lucruri si se folosesc asadar de vishing se bazeaza pe voi ca sunati inapoi. Aceasta este o tentativa de scam prin apelurile pierdute. Va trebui sa aveti asadar o atentie sporita la apelurile primite pe telefon de la numerele din exteriorul Romaniei. Primul lucru pe care atacatorii il fac este sa va faca sa raspundeti la telefon. Daca ati raspuns, ei vor incerca sa va convinga de ceva. De regula, este vorba sa dati bani direct sau de a suna la alte numere cu suprataxa. Sa nu va mire daca interlocutorul va raspunde la telefon cu numele vostru. Exista si aceasta posibilitate ca el sa faca acest lucru. Imediat ce ati reaspuns la respectivul apel, e posibil ca atacatorul sa va faca sa sunati la niste numere cu suprataxa sau chiar sa va redirectioneze catre acestea. Exista chiar si posibilitatea ca vocea sa fie in romana. Atacatorii atribuie povesti cu o aura de urgenta, la fel ca si in cazul de phishing. Ei ameninta cu conturi blocate, dar si plati suspicioase sau sisteme nesigure. Mai pot sa va spuna de anumite accidente. Sunt o multime de subiecte care pot fi tratate ca fiind veridice. Cel mai simplu este sa ignorati apelul si nu sa sunati inapoi. Telefonul va identifica automat tara din care este efectuat apelul si veti afla aceasta informatie, deci veti putea sa nu raspundeti.

Exista posibilitatea sa fi primit in trecut anumite apeluri cu numere necunoscute din afara tarii. Schema aceasta este una destul de simpla, dar cu toate acestea, ea reuseste si sa faca un numar destul de mare de victime. Multe persoane care nu cunosc aceasta schema si iau de bun apelul, ajung sa fie victimele acestei metode. Politia Romana a anuntat oamenii sa fie atenti la apelurile cu numere necunoscute din afara tarii.

Schema aceasta poarta denumirea de vishing. Ea este practic o schema de phishing, doar ca prin telefon. Aceste tehnici sunt inspirate din cele de inginerie sociala. Vestea buna este cea ca telefoanele cele mai noi reusesc sa identifice rapid tara de unde vine apelul respectiv. Excrocii care se ocupa de aceste lucruri si se folosesc asadar de vishing se bazeaza pe voi ca sunati inapoi. Aceasta este o tentativa de scam prin apelurile pierdute. Va trebui sa aveti asadar o atentie sporita la apelurile primite pe telefon de la numerele din exteriorul Romaniei.

Primul lucru pe care atacatorii il fac este sa va faca sa raspundeti la telefon. Daca ati raspuns, ei vor incerca sa va convinga de ceva. De regula, este vorba sa dati bani direct sau de a suna la alte numere cu suprataxa. Sa nu va mire daca interlocutorul va raspunde la telefon cu numele vostru. Exista si aceasta posibilitate ca el sa faca acest lucru. Imediat ce ati reaspuns la respectivul apel, e posibil ca atacatorul sa va faca sa sunati la niste numere cu suprataxa sau chiar sa va redirectioneze catre acestea.

Exista chiar si posibilitatea ca vocea sa fie in romana. Atacatorii atribuie povesti cu o aura de urgenta, la fel ca si in cazul de phishing. Ei ameninta cu conturi blocate, dar si plati suspicioase sau sisteme nesigure. Mai pot sa va spuna de anumite accidente. Sunt o multime de subiecte care pot fi tratate ca fiind veridice. Cel mai simplu este sa ignorati apelul si nu sa sunati inapoi. Telefonul va identifica automat tara din care este efectuat apelul si veti afla aceasta informatie, deci veti putea sa nu raspundeti.