Diverse Imobiliar

Te gandesti sa iti cumperi un apartament in Bucuresti, dar nu stii daca este o investitie profitabila? Afla de aici!

In ciuda faptului ca unele cartiere din Bucuresti au inregistrat scaderi in ceea ce priveste pretul pentru imobiliare, tendinta in acest sector se mentine una ascendenta. Alaturi de Capitala si in alte orase importante din tara au putut fi observate cresteri ale preturilor apartamentelor, orase precum Cluj-Napoca si Timisoara.

Acest lucru ii poate descuraja pe cei care aveau de gand sa isi cumpere o locuinta intr-unul dintre aceste orase, dar tocmai aceasta scadere de la nivelul Capitalei ar trebui sa le ofere doritorilor un imbold sa investeasca in imobiliare.

De ce ar trebui cumparate apartamente in Bucuresti?

Forta de cumparare a romanilor a scazut in ultima perioada, ca urmare a cresterii preturilor si a indicilor financiari pentru creditele bancare. Drept urmare, in ciuda ofertei numeroase de apartamente de 4 camere din Bucuresti, doritori sunt tot mai putini pentru a cumpara.

Prin urmare, cei care isi permit in acest moment sa faca o astfel de investitie ar trebui sa profite de sansa ivita. Pentru inceput, se pot orienta catre apartamentele care au inregistrat cea mai mare scadere a preturilor, cum sunt cele din blocurile vechi. Acestea ofera in plus si un avantaj important: sunt pozitionate in zone bune ale Capitalei, in apropierea a importante institutii si centre comerciale.

De asemenea, se poate lua in calcul un apartament situat intr-un cartier in care preturile imobiliarelor a scazut in trimestrul al treilea al anului. Cand piata isi va reveni, preturile pot creste din nou, ceea ce se va dovedi a fi o investitie avantajoasa.

Bucurestiul este un oras aflat in plina dezvoltare, iar acest lucru nu poate fi decat benefic atat pentru cei care locuiesc acolo, cat si pentru cei care lucreaza in zona. Odata cu dezvoltarea orasului apar si noi locuri de munca, ceea ce va atrage forta de munca din provincie, care va avea nevoie de locuinte.

Desi exista multe proiecte imobiliare aflate in desfaurare, unii dintre acesti muncitori vor opta pentru servicii de inchiriere, astfel ca cei care au in proprietate mai multe imobile pot obtine castiguri importante, care sa amortizeze, in timp, investitia.

Pretul apartamentelor, dar si al chiriilor, variaza in functie de mai multi factori, cum ar fi zona in care se afla, vechimea imobilului si suprafata utila. De aceste aspecte trebuie sa tina cont atat cumparatorii, cat si viitorii chiriasi.O zona foarte echilibrata din punct de vedere al raportului calitate/pret este zona de sud a capitalei. Poti gasi mai multe apartamente in zona de sud, analizand oferta celor de la SudRezidential.