Social

Specialistii confirma: Indiferent de titlu, cu totii lucram in vanzari

Studiile recente confirma faptul ca indiferent de titlul postului ocupat, in orice loc de munca are loc o vanzare, fie de servicii, fie de produse. Indiferent de meseria la care facem referire, fiecare are o componenta de vanzare, cel putin neoficial. Asta inseamna ca jobul fiecarui angajat in parte, este acela de om de vanzari.

Vanzarile au o reputatie proasta, insa este important de mentionat faptul ca majoritatea vanzatorilor nu practica vanzarile necinstite, manipulatoare si pline de impulsuri care au condus la acea imagine negativa. Nu trebuie sa vindeti in acest fel atunci cand faceti acele vanzari neoficiale la locul de munca pe care le efectuati inevitabil, chiar daca titlul locului de munca nu spune nimic despre „vanzari”.

,,Orice angajat ajuta la realizarea unui produs sau a unui serviciu pentru clienti. Nu este gresit sa spunem ca de fapt cu totii lucram intr-un fel sau altul in vanzari, dar va mai dura pana cand oamenii vor sterge imaginea negativa pe care o au asupra domeniului.

Insa nu este imposibil deoarece si eu vin din industria modelelor online, unde la fel, a durat ceva pana oamenii au inteles despre ce e vorba si ca nu au motive sa judece si au realizat ca si-au facut o parere proasta nefondata.” a declarat Ramona, Directorul de Marketing al unui studio din capitala. Iata cum puteti accepta mai usor faptul ca lucram cu totii de fapt in vanzari:

  1. Realizati ca deja stiti cum sa vindeti
  2. Nu numai ca stiti deja sa vindeti, dar deja o faceti in fiecare zi
  3. Ganditi-va la vanzare ca la o modalitate de a ajuta oamenii cu care interactionati la job
  4. Ati putea fi un superstar la locul de munca daca veti ajuta pe partea de vanzari, chiar daca acesta nu este jobul dumneavoastra oficial.

Majoritatea profesionistilor de vanzari din zilele noastre practica vanzari consultative. Asta inseamna ca incearca sa vanda doar ceea ce au nevoie clientii lor. Acestia cauta produse si servicii care sa rezolve o problema pentru client sau sa il faca fericit.

Ei nu fac presiuni, nu pacalesc si nu isi minti clientii. Isi dau seama cum pot obtine ceea ce vor. Asadar, prin vanzare inseamna ca ofera clientului ceea ce doreste si are nevoie. Ei stiu ca nimanui nu ii place sa fie vandut, dar stiu si ca tuturor le place sa cumpere.

Aceeasi strategie poate functiona si pentru persoanele care nu sunt profesionisti in vanzari, dar au multe oportunitati de a face vanzari neoficiale la locul de munca. Cu toate acestea, trecand de la o atitudine negativa, la una care imbratiseaza vanzarea ca cel mai eficient mod de a obtine o majorare sau o promotie, ar putea fi extrem de benefic pentru oricine.