Simona Halep, cea mai titrata tenismena din Romania, a reusit performanta de a castiga al 10-lea sau turneu. Organizat in Dubai, turneul a fost extrem de dificil, chiar si in lipsa celor doua jucatoare ce se afla pe primul loc WTA, Serena Williams si Maria Sharapova.

Simona a plecat din postura de prima favorita si si-a pastrat acest loc pe tot parcursul turneului. Turneul jucatoarei a inceput din turul 2, impotriva Danielei Hantuchova, o jucatoare pe care o mai invinsese in urma cu 2 ani, la turneul de la New Haven. Casele de pariuri o dadeau castigatoare pe romanca si nu s-au inselat, aceasta reusind sa castige cu 6-2 6-0 meciul si sa ajunga in optimi.

Optimile au fost ceva mai dificile, cea care a trebuit sa ii faca fata Simonei fiind Pironkova, o jucatoare foarte buna pe suprafetele rapide. Daca inceputul a fost destul de dificil, Pironkova reusind sa ajunga la 3-1, pe parcursul meciului, Simona si-a revenit insa si dupa 4 game-uri consecutive a reusit sa castige primul set. Setul 2 a fost ceva mai usor si Simona s-a calificat in sferturile de finala, impotriva Ekaterinei Makarova.

Meciul cu Makarova a fost ceva mai dificil insa. Desi primul set l-a castigat romanca cu 6-3, setul 2 a fost castigat de Ekaterina Makarova, care a lasat soarta meciului pentru setul decisiv. Din fericire, Simona a reusit sa castige in 3 seturi si a trimis-o pe Makarova acasa, intalnind-o in semifinale pe Caroline Wozniacki, poate cea mai puternica jucatoare pe care avea sa o intalneasca in acest turneu.

Meciul cu Wosniacki a inceput foarte greu, cea din urma castigand primul set cu 6-2. Simona si-a revenit insa, si a castigat urmatoarele 2 seturi cu 6-1 6-1, ajungand in felul acesta in finala, alaturi de Pliskova.

Fara sa fie favorita, Pliskova nu avea nimic de pierdut in acest meci, asadar, totul a fost foarte echilibrat pana la final. Primul set a fost castigat de Simona cu 6-4, urmand ca al 2-lea sa fie castigat tot de jucatoarea din Romania in Tie Break, in urma caruia Simona a ajuns campioana din Dubai si a revenit pe locul 3 mondial.

Desi urma sa participe la turneul de la Doha, Halep a decis sa se retraga, din cauza unor dureri care au survenit in urma turneului din Dubai. Turnul de la Doha este un turneu care a fost castigat tot de Simona anul trecut.