Uncategorized

Sfaturile expertilor de la bulbi-flori.ro ca sa cresti clematis

Clematis sunt florile acelea perene care atrag imediat atentia intr-o gradina. Au o durata lunga de viata de obicei si un rol important in orice gradina de flori. Se catara pe spaliere, imbraca foisoarele si se pot contopi cu alte plante. Clematis sunt perfecte pentru a tese perdele minunate inflorate in gradini, curti si parcuri. Clematis se mai numeste si „regina alpinistilor”.

 

Citeste despre clematis

Exista multe specii de clematis. Puteti alege din diferite forme si inaltime. Cititi despre perioadele de inflorire si culorile clematis. In loc sa optati pentru o varianta in mod aleatoriu, mai bine cititi in prealabil pentru a va face o parere cat mai buna despre aceasta floare.

Cu toate ca exista soiuri compacte care cresc pana la circa 90 de cm, exista si soiuri care pot atinge 600 cm sau chiar mai mult. Perioadele de inflorire pot fi primavara tarzie, vara sau toamna, cu tipuri de reinflorire care infloresc timpuriu sau mai tarziu in sezon.

La fel si stilurile de flori variaza de la cel emai mari, la cele in forma de stea, la cele duble cu volane, miniaturile delicate si chiar flori minunate ca de clopot. Desigur, cand vorbim despre clematis trebuei sa spunem si cate ceva despre nuante. Optiunile populare includ alb, roz, visiniu, lavanda, violet intens si chiar galben.

Daca aveti suficent spatiu, ascultati de sfatul gradinarilor experti care va indeamna sa plantati doua sau mai multe soiuri diferite de clematic, unul langa altul. Acest lucru o sa ofere o imagine in continua schimbare a diferitelor stiluri de flori, culori si perioade de inflorire.

 

Ganditi-va la cum se intinde clematis

Aceasta planta se catara in diferite moduri. Unele soiuri au tulpini care se impreuneaza. Altele sunt asemenea iederii si se agata cu ajutor unor picioruse tip tampon sau radacini de tulpina care se lipesc (ganditi-va la hortensiile cataratoare). Clematis isi folosesc tulpinile frunzelor care se pot incolaci ca niste lastari de vita de vie.

Aceste tilpini de frunze rasucite sunt relativ scurte si se pot infasura numai in jurul a ceva care are mai putin de 2 cm in diametru. Acest lucru este important de avut in vedere daca vreti ca planta sa se incolaceasca in jurul unui spalier.

 

Alegeti o locatie cat mai buna pentru plantare

Clematis sunt plante longevice si nu le place sa fie mutate, asa ca ar trebui sa alegeti din prima cea mai buna locatie de plantare. Locatia ideala pentru ele este un sol bine drenat, bogat si argilos. Daca este posibil, ar trebui sa gasiti un loc in care zona radacinii sa ramana relativ rece. In cele mai multe cazuri, puteti conta pe plantele din proximitate, pentru ca acestea pot umbri suficient solul. Daca zona de plantare este mai deschisa, atunci puteti folosi mulci de frunze maruntite sau compost. Mulciul ar trebui sa fie la cativa cm distanta de tulpinile plantei.

 

Daca doriti sa cumparati clematis pret avantajos, puteti vizita site-ul www.bulbi-flori.ro. In afara de clematis, aici veti gasi pomi fructiferi, trandafiri pomisor si alti bulbi de plante.