Evenimente

Sfaturi utile pentru studenti si rezidenti

Daca ai ales sa studiezi medicina, scopul tau este, cel putin la inceput, unul nobil. Nu putem spune ca este una dintre cele mai banoase activitati, insa este una dintre cele care iti aduc o multumire foarte mare.

Daca iti doresti sa fii un medic de succes, iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le urmezi atunci cand esti student sau rezident:

– Participa la cat mai multe evenimente si converinte medicale. Din fericire, sunt din ce in ce mai multe companii care se ocupa de organizare evenimente si conferinte medicale, destinate atat doctorilor cu experienta, cat si tinerilor. Ai, fara doar si poate, ce invata dintr-o astfel de conferinta si poti sa ” furi ” meserie de la cei mult mai experimentati.

–  Invata cat mai bine limba engleza. Este esential sa stii cat se poate de bine aceasta limba. In primul rand, gasesti o multime de informatii utile in literatura stiintifica in engleza si in al doilea rand, te poti bucura de un respect mult mai mare si de o comunicare mult mai buna cu specialisti din alte tari.

– Iesi din tara cat mai mult. Este bine sa activezi in Romania. Pana la urma, tara noastra are nevoie de medici tineri si bine pregatiti. Cu toate astea, este indicat sa iesi cat mai mult din tara pentru a studia si pentru a face schimb de experienta. Expune-te la alte sisteme medicale si incearca sa descoperi modul in care se lucreaza in alte parti. In felul acesta poti obtine experienta si poti avea alternative la anumite probleme ce vor aparea pe parcursul intregii tale cariere. Spre exemplu, sistemul britanic de medicina este unul extrem de performant, diferit de majoritatea tarilor din lume.

– Practica, practica, practica. Medicina se bazeaza pe practica. Indiferent cat de multe carti ai citi, atunci cand ai un bisturiu in mana este esential sa il folosesti asa cum trebuie. Pana la urma, este vorba despre viata unui om. Asadar, axeaza-te inca de la inceput pe practica cat mai multa, care te va ajuta sa devii un medic excelent.