Diverse Fashion

Semnificație și simbolistică – Copacul Vieții

Copacul Vieții reprezintă un plan al ființei umane. El este o reflectare a ceea ce se întâmplă în interior. Trebuie să alegem să hrănim natura noastră interioară și o să sădim semințele unui viitor mai bun pentru noi înșine și pentru lumea în care trăim. Acționând cu înțelepciune, iubire, respect, compasiune, armonie, echilibru, încredere, entuziasm și veselie. Simbolul Copacul vieții este într-o continuă evoluție, în ascensiune spre cer. El exprimă armonia dintre cer și pământ, Divin și lumesc dar și dintre Creator și Creație. Copacul Vieții are caracterul unui centru de armonizare și echilibru. El este un simbol ce se stabilește între pământ și cer, avându-și rădăcinile bine înfipte în pământ și crengile înălțate spre cer. Diferite accesorii precum bijuterii cercei lungi conțin și acest simbol care este din ce în ce mai căutat de diferite doamne și domnișoare.

Cercei rotunzi Copacul Vieții – 53,00 LEI

Multitudinea de bijuterii Copacul Vieții îți vor încânta privirea datorită culorilor vii care înlocuiesc frunzele și aspectul lui general fiind diferit față de toate celelalte tipuri de bijuterii. Copacul Vieții te învață cum să fi în relațiile față de iubirea de sine și iubirea pentru persoanele din jurul tău. El te ajută să îți echilibrezi emoțiile și să treci cu ușurință de la reactivitate la o stare de atenție. Îți conferă sentimente de bucurie extinsă și te ajută să îți liniștești mintea și să îți deschizi gradul de constinetizare.

Simbolul sacru

Copacul vieții este o harta sacră a peisajului din interior. El te ghidează prin evoluțiile și tranformarile necesare pentru a te putea reconecta la sursa vieții. Tot ce se reflectă în interior se întâmplă în exterior, pentru că asta gândim și asta simțim atunci când acționăm. Ceea ce ne dorim în interior se materializează la exterior. Ca să ne putem schimba în bine trebuie să alimentăm natura noastră interioară prin lucruri bune, atât făcute cât și gândite, pentru a acționa pe viitor cu un bun echilibru. Pentru ca viitorul nostru și lumea noastră să fie mai bună. Cu dragoste, hotărâre și compasiune putem obține ceea ce ne dorim cu adevărat.

În natură, formele geometrice sunt asemănătoare cu ramificațiile rădăcinilor și coroanei de la Copacul Vieții. Fulgerele reprezintă ramificații similare cu rădăcinile și crengile copacilor. Sistemul circulator din corpul uman seamănă cu trunchiurile, crengile, ramurile și rădăcinile pomilor având rolul de a transporta oxigen, substanțe hrănitoare în țesuturi, exact ca și la arbori. Neuronii au forme similar cu cele de la Copacul Vieții, în acest motiv psihologii folosesc testul copacului. Copacii desenați de diferite persoane spun foarte multe despre personalitatea și starea lor psihică.

Rădăcinile sunt lumea de jos, cunoscută ca tărâmul spiritelor naturii, plantelor aliate, reprezintă lumea subconștientă. Trunchiul este lumea de mijloc care se referă la viața cotidiană, mai exact la mintea conștientă. Coroana este lumea de sus care reprezintă spiritele celeste, ghizii spiritualia, divinitatea și lumea care este echivalentul pentru mintea supraconstienta. Din simbolul Copacul Vieții se poate observa că cele trei componente împreună  pot fi considerate ca