Social

Salinoterapia cea mai veche noua terapie

 

     De ce sa apelam la medicamente si nu la natura?

In ultimii ani a devenit o moda, sau poate o comoditate din partea unora dintre noi sa apelam la o pastila “minune” in loc sa depunem un minim de efort si sa ne interesam cum ne poate ajuta natura in micile noastre probleme de zi cu zi. Este mai usor sa inghitim o pastiluta, care de cele mai multe ori, doar potoleste un simptom si in niciun caz nu trateaza cauza, decat sa cautam o alternativa mai sanatoasa pe care natura ne-o poate oferi gratuit sau mult mai ieftin decat farmaciile si marile organizatii pharma.

Ce este salinoterapia? Este un procedeu neinvaziv de terapie, extrem de simplu, care implică, pe de o parte, inhalarea pe caile respiratorii a aerosolilor salini, iar pe de altă parte absorbția acestora prin intermediul pielii.

Cum actioneaza aerosolii salini?

Sarea, prin natura sa, este o substanță bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, în multe cazuri comportându-se ca un dezinfectant. Prin depunerea și absorbția ionilor salini la nivelul căilor respiratorii superioare și inferioare, conjugate cu proprietatea puternic higroscopică, ia naștere efectul de diluție a depunerilor de impurități sau microorganisme, care provoacă boli și disfuncții respiratorii.

Unde putem face salinoterapia? In salinele naturale care se gasesc in numar destul de mare in tara noastra.

In ultimii ani au fost deschise in marile orase si saline artificiale, sau de suprafata, in care se creeaza un microclimat salin, folosindu-se sare din marile saline din Romania si chiar si din strainatate.

Aceasta au rolul de a veni mai aproape de persoanele care nu au resursele necesare pentru a vizita si a face terapii de lunga durata in salinele naturale.

Un astfel de loc este si Eternity Salt Cave deschis in Popesti Leordeni, Ilfov. Eternity Salt Cave a creat un microclimat salin folosind sare din Salina Praid. Aici atat adultii cat si copiii se pot relaxa si juca timp de 45 min pentru a inhala aerosolii salini creati in mod natural cu ajutorul tonelor de sare cu care a fost tapetata incaperea. Copiii se simt in largul lor jucandu-se iar adultii se pot relaxa sau pot participa la activitaile extra precum dansuri sau yoga.

De ce o astfel de locatie? Pentru ca te ajuta sa te relaxezi, sa meditezi, sa beneficiezi de chromoterapie si meloterapie si mai ales pentru ca te ajuta sa-ti intaresti sistemul imunitar in mod natural. Un sistem imunitar puternic inseamna mai putini bani dati pe pastile.