Top stiri

S-au lansat pantalonii inteligenti

Viata noastra este din ce in ce mai inteligenta, cel putin din punct de vedere al lucrurilor care sunt in jurul nostru. Avem la dispozitie telefoane inteligente, ceasuri inteligente, televizoare inteligente si o multime de jucarii inteligente, care pot deschide foarte mult mintea celor mici. Iata ca inteligenta nu se opreste aici si se transfera si la alte elemente, cum ar fi piesele de imbracaminte.

Desi exista de ceva vreme pantofii inteligenti, care te ajuta sa mergi mult mai eficient si iata ca apar, usor, usor si pantalonii inteligenti, tricourile inteligente si, cine stie, poate vor aparea chiar si sosetele inteligente.

Daca esti pasionat de tehnologie, cu siguranta te vei putea imbraca in scurt timp doar cu haine care dispun de o inteligenta artificiala.

Ce sunt pantalonii inteligenti?

Sunt niste pantaloni inventati de catre o echipa de cercetatori din Hanover, de la universitatea orasului, care ofera o multime de beneficii celui care ii poarta. Practic, prin stimularea electrica, acestia te ghideaza in asa fel incat sa poti ajunge cu usurinta la destinatie. Poti folosi, asadar, pantalonii inteligenti in locul GPS-ului si poti ajunge imediat la destinatie.

Cercetatorii au realizat aceasta inventie tocmai pentru a oferi o alternativa mult mai sanatoasa la ecrane. Practic, ne petrecem intreaga viata in fata unui ecran. Multi dintre noi lucreaza pe ecran, se relaxeaza in fata unui ecran si isi ghideaza viata cu ajutorul unui ecran. Chiar si cumparaturile ni le facem din fata unui ecran. Pantalonii inteligenti elimina pierderea timpului in fata unui ecran, cel putin atunci cand esti in cautarea unei adrese.

Va fi interesant de vazut cum vor fi primiti acesti pantaloni, in conditiile in care presupun montarea unor electrozi pe muschiul croitor al piciorului, cel mai lung al corpului. Nu suntem convinsi ca oamenii vor apreciat ideea de a fi curentati in momentul in care gresesc directia, insa, cine stie?