Diverse

Reparatii usoare pentru frigiderele casnice

Cnad frigiderul pare sa se defecteze, nu e cazul sa intrati in panica. Cu putina atentie si cu o indemanare minima, puteti sa asigurati o functionare corecta frigiderului dumneavoastra, incercand sa inlaturati cateva cauze posibile:

Temperatura din camera

Daca in timpul iernii, motorul frigiderului nu mai porneste: verificati temperatura din camera, acesta trebuie sa fie mai mare decat cea din frigider. La o temperatura in camera mai mica de 8 grade, frigiderul nu mai functioneaza.

Compresorul nu porneste

Compresorul / motorul frigiderului (valabil pt. combine frigorifice, congelatoare, lada frigorifica) incearca sa porneasca, dupa care se opreste cu un ticait metalic. Incercati scoaterea frigiderului de sub tensiune (se scoate stecherul din priza) pentru o perioada de min. 60 min. Daca defectul se mentine, este indicat sa nu mai folositi frigiderul si sa solicitati un frigotehnist pentru repararea lui. Puteti gasi cu usurinta o firma de acest tip pe website-ul Reparatiifrigidere.net.

Compresorul nu se opreste

Compresorul / motorul frigiderului (valabil pt. combine frigorifice, congelatoare, lada frigorifica) functioneaza fara oprire, timp de mai mult de 8 ore. Se incearca oprirea din termostat (reglarea pe pozitia 0 , Minim sau Stop) si se observa daca motorul s-a oprit. Daca da, atunci se regleaza pe o pozitie minima (2 sau 3 diviziuni pe marcajul termostatului) si se tine sub observatie functionarea motorului. Daca indicatiile de mai sus nu inlatura functionarea necorespunzatoare, este indicat sa apelati la un tehnician specializat in reparatii de frigidere.

Temperatura interna

In timpul verii, in cazul frigiderelor care functioneaza pe baza de curenti de aer, este posibil (vara se deschide des usa frigiderului) sa nu se mai ajunga la o temperatura interioara normala (2-8 grade). Se incearca dezghetarea frigiderului (chiar daca producatorul aparatului afirma ca nu este necesar), acesta fiind lasat cu usile deschise cel putin 1 zi. Daca la un interval de 1 – 3 saptamani defectul reaparate, este bine sa solicitati serviciul de reparatii.

Defecte care necesita interventie specializata

Daca simtiti miros de vopsea sau plastic incins, cordonul de alimentare cu curent electric este fierbinte, sesizati scurgeri de curent electric pe care le simtiti cu mana atingand carcasa frigiderului, gheata/zapada in exces in interior, zgomote metalice, trepidatii exagerate sau orice alte manifestari anormale ale frigiderului, este bine sa ne solicitati o interventie din partea unui specialist.