Social

Recrutorii pun intotdeauna un anumit set de intrebari la interviu

Angajarea celei mai potrivite persoane pentru un rol poate fi dificila. Postarea unui anunt pentru a atrage talente calificate este doar inceputul. De acolo, trebuie comercializat rolul in canalele corecte, sa treaca prin diferite filtre pentru evaluarea candidatilor de top si programarea unor interviuri.

 

Dar de departe, cea mai importanta componenta a intregului proces de recrutare este interviul. Aceasta este sansa ca angajatorul sa cunoasca intr-adevar fiecare candidat, pentru a evalua potentialul de succes in rol. Totusi, se pot obtine informatii doar daca se pun intrebarile potrivite.

 

Intrebarile importante din cadrul unui interviu de angajare conform specialistilor in recrutare

  • Candidatul trebuie sa aiba momentul sau de glorie

In loc sa fie intrebati ce calitati si slabiciuni au, ar trebui intrebati la ce se considera cei mai buni si daca au succes, ori continua sa invete acel domeniu. In acest fel, recrutorul isi va da seama daca au de a face cu un candidat pasionat, care considera ca mai are multe de invatat si daca va munci intotdeauna pentru visurile sale.

 

  • Ce intrebari ar vrea sa auda

Recrutorii ar trebui sa se puna in locul angajatilor. Sa se intoarca la perioada in care ei erau pe celalalt scaun si sa intrebe direct candidatul ce s-ar astepta sa auda. In acest fel, vor fi evitate intrebarile care pot deranja, dar se va deduce si daca sunt lucruri pe care persoana care a venit la interviu prefera sa le tina ascunse.

 

  • Recomandari la cald

Inaintea interviului recrutorul poate solicita recomandari de la fosti angajatori, ori poate demara cu acordul candidatului un background screening. Specialistii sfatuiesc in schimb ca astfel de intrebari sa fie puse direct la interviu. Intreband candidatul ce ar spune fostii colegi despre el, recrutorul poate observa imediat limbajul trupului si daca are in fata un om de echipa.

 

  • Feedback

Exista cazuri in care candidatii fie vin nepregatiti, ori din pricina timiditatii nu pun intrebari. Recrutorii pot pulsa cerand un feedback in schimb. In acest fel, candidatul poate exprima in mod sincer ce i-a placut si displacut la interivu, cum i se pare atmosfera in companie si multe altele. O solicitare atat de simpla poate rezolva o lista lunga de intrebari la care probabil nu s-ar fi simtit confortabil sa raspunda, iar astfel i se da ocazia sa abordeze subiectul in felul propriu. Aflati mai multe despre oportunitati de joburi de pe acest site.