Tehnologie

Promovarea site-ului prin strategii de link building in 2016 II

Promovarea site-ului prin tehnici de SEO s-a dezvoltat anul acesta afectand semnificativ criteriile de clasare a website-urilor prin filtrele motoarelor de cautare, in mod preponderent in urma actualizarii pachetului Penguin de la Google.

Actualizarea pachetului, urmarind scaderea oportunitatilor de urcare in motoarele de cautare ale website-urilor care incalca regulamentul Google prin utilizarea de black SEO, impune schimbari majore in stabilirea strategiei de link building pentru promovarea site-ului. Astfel, modalitatile de luare in considerare a unui link de catre Google vor fi mai drastice pe de-o parte, dar si oportuniste pentru cei care profita de aceasta schimbare si acorda mai multa atentie strategiei de promovare SEO.

Printre recomandarile pentru o strategie de link building benefica se numara bineinteles asigurarea continutului de calitate, dar care nu doar informeaza ci mai ales raspunde unor intrebari ale audientei voastre.

Autoritatea constructie de link-urilor este extrem de benefica. Spre exemplu, fiecare client are cate o nevoie, ceea ce creeaza o oportunitate pentru tine de a-l ajuta cu un bun continut. Iata cum se construiesc link-urile: dat fiind ca acei clienti stiu, probabil, si alte persoane cu aceeasi nevoie sau problema, vor impartasi ei insisi continutul tau relevant. Ei pot distribui link-ul tau pe retelele lor sociale sau in orice alta forma, ceea ce inseamna ca el va ajunge la oamenii care il vor accesa defapt. Creeaza ghiduri sau orice forma de infografic despre utilizarea unui serviciu sau produs de-al tau, care ofera raspunsuri. Ajuta-ti serviciul sau produsul sa fie mai usor de inteles audientei tale, fii explicativ. Atunci vei fi pe drumul cel bun.

Pe de alta parte, crearea unui continut care ofera sfaturi si ghiduri de la experti din industrie este o modalitate foarte buna de a atrage alte link-uri calitative si cu o autoritate deja creata. Este un proces simplu, unul care poate ajuta in drumul mentionat mai sus.

Daca link-urile paginilor create de tine contin un nivel ridicat de continut si relationeaza cu alte link-uri cu o aceasi calitate, se genereaza o rata mult mai mare de posibilitati ca pagina ta sa fie gasita, accesata si bineinteles, ulterior, urmarita. Respectandu-se aceste criterii rezultatul va cantarii foarte mult pentru motoarele de cautare.

Acest lucru se aplica atat pentru link-urile interne, cat si pentru cele externe. Pe de alta parte, daca legi aleatoriu link-uri catre website-ul tau, doar pentru ca simti ca ai nevoie de un numar mai mare de link-uri, este foarte probabil ca vizitatorii sa nu acceseze aceste pagini, chiar nici sa le observe si nu iti va fi deloc de folos.

Pentru a fi constienti de link-urile paginilor cu care utilizatorii interactioneaza mai des, programul Analytics iti poate spune exact care pagina iti genereaza trafic.

Programul Penguin este anul asta intr-un proces continuu de dezvoltare in privinta construirii de link-uri, asadar, pastreaza aceste sfaturi in minte in decursul acestui an si tine cont de criteriile de clasificare stabilite, de timpul si banii investiti in acest proces, astfel incat acestea sa fie unele bine cheltuite.