Fashion

Probleme pe care le pot provoca balerinii

Vine caldura si balerinii par o solutie foarte confortabila si placuta pentru plimbarile lungi prin parc sau pe plaja. Sunt usori, sunt confortabili, nu au toc si nu exercita presiune asupra coloanei, asadar, par a fi solutia ideala pentru orice femeie.

Din pacate, la o analiza mai amanuntita, ne putem da seama ca balerinii ascund numeroase pericole si pot sa te duca pana la operatie. Un chirurg pediatric foarte celebru din Marea Britanie prezinta toate riscurile pe care le au balerinii si motivele pentru care ar trebui sa eviti sa ii porti foarte des.

Care sunt problemele pe care le pot provoca balerinii?

  • Schiopatat. Daca porti foarte des acest tip de incaltaminte poti ajunge sa schiopatezi foarte neplacut, ba chiar poti dezvolta diverse infectii la nivelul unghiilor. Acest lucru se poate dezvolta in probleme destul de grave la nivelul coloanei si la modul in care mergi.
  • Unghii incarnate. Datorita faptului ca balerinii sunt foarte stransi pe picior, unghia de la degetul mare este supusa unei presiuni foarte mari. Acest lucru duce la unghii incarnate si foarte dureroase, care pot fi eliminate doar prin operatie. Este motivul pentru care un numar foarte mare de femei ajung pe masa de operatie cu o astfel de problema. Daca porti balerinii pe termen lung, acestia nu vor permite unghiei sa se dezvolte asa cum ar trebui si o vor infunda in carne. Acest lucru nu este chiar atat de grav, insa ceea ce este cu adevarat grav este faptul ca unghia se poate infecta. Dintre toate femeile care ajung anual pe mana unui medic, datorita problemelor de la picioare, 6 % ajung cu infectii severe, majoritatea cauzate de balerini.
  • Presiune mare pe talpi. Desi ai spune ca balerinii, datorita talpii joase, nu pun presiune pe coloana vertebrala si pe talpi, acestia pun o presiune foarte mare, ceea ce duce la probleme grave in timp. Femeile care poarta foarte des balerini pot ajunge sa aiba probleme destul de grave cu gleznele si chiar cu soldurile.

Cea mai simpla solutie pentru a scapa de problemele generate de balerini este sa ii porti cat mai rar cu putinta. Pe timp de vara, o data sau de doua ori pe saptamana sunt suficiente. In rest, poti purta sandalute sau pantofi sport, care sa ii ofere flexibilitate piciorului si care sa il lase sa respire asa cum trebuie.