Diverse

Principii pentru crearea unei culturi in jurul valorilor unice ale organizatiei tale

Astazi, cultura companiei este un factor major in atragerea si pastrarea angajatilor potriviti. Pentru a se diferentia in ochii angajatilor, multe companii investesc puternic in eforturile de a crea medii de munca in care acestia sa se simta bine, integrati si mai presus de toate, sa fie productivi.

Pentru inspiratie, angajatorii privesc adesea catre studiourile de modele online, care au reputatia de a avea medii de munca interesante, extrem de dorite. Cu toate acestea, strategiile lor nu functioneaza neaparat pentru fiecare companie, in special pentru companiile cu bugete mai mici.

,,Cum poti crea o cultura in compania ta? Investeste in angajati si in bunastarea lor. Aici includem activitati de recreere, cadouri si tot felul de beneficii care sa ii faca sa se simta bine si importanti. Gandeste-te ca fara angajati, compania ta nu ar mai exista. In toata experienta mea in resurse umane, trebuie sa recunosc ca studiourile de modele online exceleaza in acest domeniu.” declara Simina, trainer si specialist in recrutarea de personal. Daca va doriti si voi sa creati o cultura prolifica, iata ce puteti face:

  1. Aliniati valorile companiei cu valorile angajatilor

Puteti instrui pe oricine in abilitati de munca, dar este mult mai greu sa schimbati atitudinea cuiva.  O cultura puternica si durabila la locul de munca depinde de angajatii care impartasesc valorile companiilor pentru care lucreaza. Angajatii care sunt profund familiarizati si impartasesc valorile companiei lor sunt mai dedicati, pentru simplul fapt ca acesti angajati inteleg ce reprezinta organizatia lor si cum pot contribui la aceasta.

Definiti-va valorile, conturati clar care sunt valorile si ce inseamna acestea. Oferiti exemple ale valorilor in actiune in cadrul organizatiei. In timpul conversatiilor de performanta, discutati despre modul in care angajatii demonstreaza valorile companiei si de ce aceste valori conteaza pentru succesul individual. Puneti-va valorile pe site-ul companiei pentru a le face cunoscute candidatilor inainte de a semna contractul de angajare. Afisarea preponderenta a valorilor companiei va ajuta la atragerea candidatilor care detin valori similare si vor sa ia parte la succesul companiei

  1. Intarirea relatiilor pozitive

Caracteristicile comune ale locurilor de munca extrem de implicate includ evenimente si intalniri regulate in care angajatii pot construi relatii intre ei. Multi manageri nu isi dau seama de importanta relatiilor interne, dar considera acest lucru: persoanele cu cel mai bun prieten la serviciu sunt mai productive.

Iata cateva idei care va vor ajuta sa incepeti sa promovati relatii puternice intre angajatii dumneavoastra:

  • Incepeti un club de carte al companiei. Indiferent daca alegeti carti de afaceri sau fictiune populara, angajatii vor avea sansa sa se conecteze intre ei in afara unui context obisnuit de lucru.
  • Oportunitati de voluntariat. Lucrul impreuna pentru a construi o casa, a servi o masa sau a face o gradina nu numai ca intareste legaturile dintre membrii echipei, dar si ofera ceva comunitatii.
  • Planificati iesiri regulate. Iesirile companiei ofera o modalitate perfecta de a facilita mai multe interactiuni in afara unei sali de conferinte.