Diverse

Prima impresie, prima eticheta pe care ne-o pun cei din jur

Auzim des ca prima intalnire cu un om aduce cu ea si prima impresie pe care ne-o formam in fata acelei persoane, de aceea este extrem de important sa avem grija la modul in care ne comportam si aratam. Psihologii ne informeaza ca este foarte greu sa ne schimbam prima judecata facuta asupra unui om, asa ca nu vrei sa ratezi acel interviu sau acea intalnire pentru ca nu ai facut o impresie buna.

Prima impresie este in realitatea eticheta pe care oamenii ne-o pun ca urmare a primei interactiuni cu ei. De fapt, atunci cand ne intalnim cu o persoana pentru priam data tindem, involuntar, sa o judecam si sa o includem intr-o anumita categorie sociala.

Exista anumite moduri prin care putem sa influentam aceasta eticheta pe care involuntar oamenii le atribuie.

Cum influentam prima impresie pe care oamenii si-o fac despre noi

Atunci cand va duceti la primul interviu pentru jobul dorit sau aveti o meserie care implica comunicare cu clientii este importanta atat impresia pe care i-o faceti angajatorului cat si clientilor. Exista cateva modalitati prin care sa le oferiti oamenilor, inca de la inceput, posibilitatea sa isi formeze o parere buna despre voi.

1. Zambiti – zambetul este extrem de important deoarece cu ajutorul acestuia reusiti sa transmiteti interlocutorului optimism si stare de bine. Este important sa nu zambiti fortat deoarece o sa oferiti interlocutorului semnale negative.

2. Strangerea de mana – atunci cand va aflati pentru prima data in fata unei persoane, un lucru extrem de important il include stransul de mana si salutul. O strangere de mana ferma transmite interlocutorului incredere, iar o strangere de mana puternica ofera semnalmente de putere si de dominare. Psihologii afirma faptul ca o strangere de mana corespunzatoare apropie doua persoane mai mult decat 3 ore de interactiune continua.

3. Contactul vizual – este important ca atunci cand vorbiti cu cineva sa aveti contact vizual deoarece asa va aratati un interes crescut fata de persoana de langa voi. De asemenea, oferiti sentimente de incredere, pe cand evitarea contactului vizual denota timiditate si lipsa de incredere in propriile puteri.

4. Atitudinea – atitudinea mereu face totul. Avem nevoie de persoane care nu doresc sa vizeze o atitudine zeflemitoare fata de cei din jur, ci sa se comporte frumos, sa arate spirit civic si benevol.

5. Limbaj corporal – limbajul corporal este cel care spune multe despre atitudine si ceea ce vreti sa transmiteti. Aveti nevoie de o postura verticala, cu spatele drept pentru a arata celui de langa voi incredere in propriile forte. Daca aveti umerii lasati cei de langa voi pot interpreta ca va plictisesc si ca nu aveti starea necesara sa comunicati cu ei. Afla mai multe despre legaturile sociale si nu numai, de pe acest site.