Diverse

Posturile de back-office vor disparea in timp

Expertii in recrutare au demarat studii de specialitate ale caror rezultate confirma faptul ca majoritatea posturilor de back-office vor disparea in timp, fapt ce ridica doua mari semne de intrebare. In primul rand, ce vor face persoanele care ocupa astfel de posturi in viitor si cum vor putea fi inlocuite?

Deoarece tehnologia a evoluat enorm in ultimii ani, posturile ce tin de secretariat, redactare sau operatori de masini vor disparea, acestea fiind inlocuite de masini, sau roboti. Acest lucru inseamna ca majoritatea candidatilor vor trebui sa isi dezvolte abilitatile si sa se adapteze noilor cerinte ale pietei deoarece lupta pentru joburi va deveni din ce in ce mai competitiva.

Schimbarile dinamice din piata muncii necesita in acelasi timp schimbarea in mod constant a abilitatilor si dorinta candidatilor de a invata lucruri noi pentru a tine pasul. Daca in 2015, statisticile abia includeau creativitatea si comunicarea eficienta printre skill-urile necesare, in 2020 astfel de abilitati vor ocupa locuri fruntase, punandu-se accentul pe inteligenta emotionala, rezolvarea problemelor si coordonarea echipelor.

Creativitatea si adaptabilitatea – cele mai mari avantaje

,,Gandirea flexibila va fi cruciala pentru viitor. Asta pentru ca unul dintre efectele secundare ale avansarii tehnologice rapide este ritmul rapid al schimbarilor din viata noastra de zi cu zi. Prelucrarea cantitatii mari de informatii pe care le consumam in fiecare zi de la mass-media si adaptarea la schimbarile sociale majore cum ar fi combaterea modificarilor climatice necesita ca noi toti sa fim mai deschisi in gandire. Persoanele dornice sa incerce lucruri noi si care isi doresc performanta se vor orienta spre alte cariere, care sa le ajute sa obtina independenta financiara.” a declarat Octavian, manager al unui studio de modele online.

Modelele online sunt cel mai bun exemplu de persoane care au inteles schimbarile bruste din piata muncii. Alegand o cariera infloritoare intr-un domeniu in continua expansiune, situatia lor financiara este demna de invidiat si se bucura de extrem de multe beneficii. Sunt firi creative si au capacitatea de a se adapta deoarece isi dezovlta in mod constant abilitatile de comunicare si cunostintele de cultura generala pentru ca profiturile lor sa fie marite de la luna la luna.

In ciuda faptului ca meseriile ce tin de back-office (posturi in general ocupate de femei) vor disparea, acestea se pot orienta catre o cariera de model online daca isi doresc stabilitate si independenta financiara intr-un timp foarte scurt. Mutltitudinea de avantaje oferite, alaturi de echipele de profesionisti puse la dispozitie de catre studiourile profesionale reusesc sa sustina domeniul si sa il transforme in cel mai propser din tara noastra, fiind de asemenea si cel cu cele mai mari castiguri.

Automatizarea va inlocui multe locuri de munca care pot fi oarecum repetitive sau nu necesita gandire complexa, creativitate sau inteligenta emotionala. Pe masura ce trecem de la locurile de munca pe baza de salarii, care nu pretuiesc oamenii pentru munca pe care o fac, ci mai degraba pentru orele lucrate, catre meseriile de viitor, se observa accentul pus pe munca in echipa, training constant si flexibilitate, caracteristici ce definesc orice model online.