Tehnologie

Pompe ape murdare cu tocator – ce sunt si ce caracteristici au modelele de top?

pompa ape murdare cu tocator

Accesul la apa, dar si gestionarea corecta a acestei resurse reprezinta obiective importante pentru orice gospodar. Mai ales in zonele in care accesul la o retea publica de apa este imposibil, sunt necesare masuri speciale pentru ca o gospodarie sa se poata folosi de apa menajera sau curenta. De asemenea, exista si situatii in care este necesara eliminarea apelor murdare, precum cele din canalizari sau fose septice. Apa murdara este un tip special de apa, astfel ca ea impune si utilizarea unui tip special de pompa submersibila.

Cele mai bune pompe ape murdare cu tocator sunt cele care pot gestiona impuritati de dimensiuni cat mai mari, cu o putere cat mai ridicata. Iata ceea ce trebuie sa stii despre acest tip de pompe, cum se diferentiaza fata de cele destinate apei curate si ce alte caracteristici trebuie sa cauti in modelele pe care le iei in calcul pentru gospodaria ta. Afla din acest articol si de unde poti achizitiona modele de pompe de apa murdara de cea mai buna calitate!

Pompe ape murdare cu tocator: eficienta sporita, in conditii grele

Pompa submersibila are un mecanism de functionare usor de inteles. Ea este scufundata in apa, la adancimi mari, de ordinul zecilor de metri. Exista modele de pompe care functioneaza si in cazul in care trebuie sa scoata apa de la adancimi de 30 de metri. O pompa submersibila are un mod de functionare simplu. Ea se bazeaza pe presiunea apei, pe care o impinge la suprafata. Spre deosebire de hidrofor, pompa nu aspira apa.

Exista doua categorii principale de pompe: pentru apa curata si pentru apa murdara. Pompa pentru apa curata este utilizata in cazul gospodariilor care necesita apa menajera sau pentru irigatii, obtinuta din fantana sau izvor. De regula, apa din acest tip de surse prezinta o limpezime foarte buna. A doua categorie este reprezentata de pompe ape murdare cu tocator.

Acestea sunt perfecte pentru locurile in care se gaseste apa care prezinta reziduuri, impuritati sau alte depuneri. Pompele din aceasta categorie pot fi utilizate pentru extragerea de apa din lacuri sau iazuri. In acelasi timp, ele sunt utile pentru pomparea apelor din fosele septice sau din statiile de pompare. Pentru a putea gestiona impuritatile din aceasta apa murdara, pompa este dotata de regula cu un tocator de otel.

Printre avantajele majore pe care le au cele mai bune modele de pompe ape murdare cu tocator se regaseste si rezistenta sporita la coroziune. Acestea sunt produse din fonta si inox, combinate si cu alte materiale foarte rezistente. Trebuie, totusi, sa tii cont de faptul ca pompele nu pot fi utilizate in medii periculoase. Trebuie evitata functionarea lor in apropierea lichidelor corozive sau explozive.

De asemenea, oricat de eficient ar fi un model de pompe ape murdare cu tocator, acesta nu trebuie sa fie utilizat pentru pomparea unor lichide aflate la temperaturi mai mari de 35 de grade Celsius. In plus, este necesar sa verifici specificatiiel tehnice ale pompei pe care o cumperi, pentru a afla care sunt dimensiunile maxime pe care le pot avea impuritatile care pot fi pompate.

Intra pe TopStrong.ro si descopera cele mai bune pompe ape murdare cu tocator pe care le poti achizitiona la preturi excelente. Profita de calitatea produselor oferite de branduri recunoscute pentru profesionalismul lor!