Imobiliar

Mutatul nu mai este o corvoadă

Mutatul nu mai este o corvoadă

Trăiesc în București de peste 15 ani. În această perioadă m-am mutat de peste 10 ori, dintr-o zonă în alta, cât mai aproape de locul de muncă, ținând seama și de locurile în care voiam să trăiesc. Uneori, voiam să fiu mai aproape de centru, alteori de marginea orașului. Dintr-un apartament închiriat în altul,  trecând prin tot felul de probleme cu diverși proprietari neserioși, am învățat în acești ani atâtea despre oameni și despre mine însămi. Nu-i un lucru ușor să te muți mereu, mai ales când trec niște ani și aduni tot felul de lucruri, unele fragile, altele extrem de valoroase.

Pentru mine mutatul dintr-un loc în altul era întotdeauna, până să găsesc o firma de muri serioasă, un coșmar. De-a lungul anilor, am adunat peste 1000 de cărți, veioze, vaze, tablouri, diverse obiecte de moblier și o sumedenie de catrafuse. Nu mi-am permis să-mi cumpăr mulți ani o casă ori un apartament, astfel încât a trebuit, precum un melc care-și duce cochilia încontinuu, să mut toate lucrurile dintr-o parte în alta.

Fiecare mutare mă scotea din ritm și-mi aducea foarte mult stres. Trebuia să apelez la prieteni și cunoștințe, să închiriez mașini mari, să mă cert cu oameni care nu aveau grijă când îmi transportau lucrurile. Dacă aveam nevoie de servicii de debarasare mobila, era și mai greu.  Nu mă puteam descurca în niciun chip, pentru simplul fapt că oamenii la care apelam nu erau profesioniști. Se stricau astfel vase aduse din străinătate, se șifonau cărțile și nu era nicio mutare fără o pățanie urâtă.

Țin foarte mult la lucrurile pe care le-am adunat de-a lungul anilor, pentru că fiecare dintre ele îmi amintește de câte un loc ori de câte un moment din viața mea. Sunt lucruri care mi-au plăcut, mai ales când vine vorba de cărți, și care fac parte din istoria vieții mele. Mi-a fost greu întotdeauna să mă mut și să văd indiferență în jurul meu la oamenii pe care-i plăteam să mă ajute.

Acum câțiva ani, când am găsit o firmă specializată în mutarea mobilei, am scăpat de o sumedenie de probleme. Echipa specializată în astfel de servicii și echipamentele profesioniste au ușurat treburile și mi-au protejat lucrurile. Transportul de la o locație la alta a fost extrem de sigur, s-a petrecut într-un timp relativ scurt, iar cotația era gratuită. Pe deasupra, serviciile puteau fi personalizate, în funcție de necesitățile sau dorințele clienților, lucrurile puteau fi depozitate la ei, dacă era necesar, iar obiectele cu gabarit depășit nu mai erau o problemă.

Mă zbătusem atâția ani, strângând zile pline de muncă obositoare și stres costisitor, neștiind că o astfel de firmă te poate ajuta fără greș. Nici nu a trebuit să împachetez sau să despachetez. Am avut încredere deplină de la primele discuții, văzând că știu ce au de făcut și că eu trebuie doar să mă bucur că mă mut. Lucrurile au ajuns toate în siguranță și nu am mai trecut prin calvarul pierderii. De când am apelat la firma de mutări m-aș putea muta și de mai multe ori pe an!