Diverse

Metode de imbunatatire a situatiei financiare

Imbunatatirea finantelor noastre personale este intotdeauna o solutie populara cu ocazia obtinerii unui nou job, avand in vedere rolul important pe care il joaca banii in viata noastra. Dar nu exista o solutie potrivita tuturor care ar trebui urmata pentru maixmizarea castigurilor. Insa specialistii au descoperit ca si domeniul de activitate depinde foarte mult de situatia financiara, castigurile cele mai mari fiind repartizate catre cei care aleg cariere de avocati, modele online si ingineri in IT.

,,Intr-adevar, exista domenii de activitate platite mai bine decat altele, insa acest lucru nu inseamna ca restul oamenilor nu pot avea ceva bani pusi deoparte. Recomandarea noastra este ca orice angajat sa ravneasca la mai mult si sa obtina un job bine platit, iar apoi sa se gandeasca serios la posibilitati de maximizare a castigurilor.” declara Adriana, trainer modele online.

Siti de unde sa porniti

Va trebui sa creati un bilant personal astfel incat sa stiti unde va situati din punct de vedere financiar. Notati valoarea casei dumneavoastra, a conturilor bancare, a conturilor de investitii, a soldurilor cartilor de credit, a ipotecii si a salariului. Utilizati aceste informatii pentru a va motiva sa va imbunatatiti pozitia intr-o anumita zona. Poate doriti sa va platiti datoriile pe parcursul acestui an pentru a economisi mai multi bani sau doriti sa va luati un an sabatic. De asemenea, va puteti gandi la colaborarea cu un consilier financiar.

Examinarea extrasele bancare

Desi este posibil sa nu doriti sa va uitati la situatia conturilor financiare, luati in considerare ca trebuie sa le examinati lunar daca doriti sa faceti imbunatatiri majore. Cautati plati lunare recurente (abonamente) si vedeti daca le puteti cumva diminua sau chiar anula. Analizand extrasele ati putea observa ca achitati pentru un serviciu pe care nici macar nu il folositi. Observati cati bani cheltuiti si pe ce anume. Utilizati aceste informatii pentru a face o planificare amanuntita a cheltuielilor dumneavoastra.

Puneti bani deoparte pentru zilele ploioase

Cu totii speram la un viitor prosper, dar, din pacate, schimbarile la locul de munca, ori problemele de ordin personal, pot afecta in mod neasteptat pe oricare dintre noi. Si daca se intampla, poate fi putin mai usor daca ati pus deoparte bani pentru o urgenta. Folosind cunostintele pe care le-ati castigat in urma revizuirii declaratiilor de cont si a obiceiurilor de cheltuieli, incercati sa puneti niste bani in plus in fiecare luna pentru a acoperi cheltuielile neprevazute, ori perioadele in care apar probleme. Punand bani deoparte, veti avea o rezerva suficienta astfel incat sa nu resimtiti schimbarile bruste. S-ar putea sa va displaca sa va ganditi si la aceasta grija in plus, dar in timp, veti fi recunoscatori ca ati inceput imbunatatirea situatiei financiare prin crearea unui fond de urgenta.