Diverse

Mesajele de eroare ale mașinilor de spălat LG și ce probleme arată acestea

Pentru mașinile de spălat LG performante și cu display, diagnosticarea erorilor date de funcționarea defectuoasă se face de către programul cu care aceasta este prevăzută. Aceste erori sunt organizate pe coduri și rata unde se poate interveni.

În funcție de coduri, poți vedea unde este localizată defecțiunea și deci unde e necesară intervenția și dacă poți chiar tu pentru să remediezi problema, sau dacă trebuie să apelezi la un serviciu de reparații mașini de spălat LG.

Codurile de eroare semnalează diferite moduri în care se poate intervenii și cunoașterea lor reduce cu mult din resurse de timp și financiare pe care ar trebui să le aloci atunci când întâmpini o problemă cu mașina ta de spălat.

În funcție de modalitatea de intervenție, de la erori mai simplu de rezolvat la altele mai serioase, mai jos lăsăm o listă a codurile aferente acestora, explicații pentru ceea ce ele semnifică și modalități de intervenție.

 

Probleme pe care le poți rezolva fără intervenția unui service mașini de spălat

 

  •         1E – acest cod indică probleme ale sistemului de alimentare cu apă: robinetul nu are presiune, nu este deschis complet, furtunul de alimentare este îndoit, scurgerea a avut loc în furtunul de alimentare Aqua stop.

Soluție: verifică robinetele și starea lor (trebuie să fie deschise la maximum, apă trebuie să aibă presiune). De asemenea, verifică să nu fie obstrucționate furtunele și să fie bine cuplate.

  •         UE – cod pentru dezechilibre date de încărcătură: prea mică / nu este poziționată în mod echilibrat de la începutul ciclului de spălare sau în timpul spălării, cauzând oprirea centrifugării.

Soluții: se rezolvă ușor prin adăugarea unor articole și prin rearanjarea rufelor în cuva mașinii de spălat.

  •         OE – cod pentru probleme ale sistemului de scurgere: furtun (îndoit ori înfundat) sau filtru (înfundat).

Soluții: curățarea acestor componente (furtun și filtru de scurgere).

Observație: Chiar dacă nu apare această eroare, pentru întreținerea mașinii tale de spălat este necesar să cureți periodic furtunele și filtrul, dar și alte componente (cuva, garniturile, sertarul de detergent), pentru a evita pe cât posibil probleme serioase unde este nevoie să apelezi la un service pentru reparații mașină de spălat.

  •         LE – codul indică o supraîncărcare a motorului.

Soluție: o poți rezolva prin oprirea mașinii de spălat pentru 30 de mine, apoi repornirea ei.

  •         FF – eroare afișată dacă furtunul de alimentare/scurgere ori pompa de scurgere sunt inghetate.

Soluții: furtunul de alimentare se poate dezgheta cu prosop îmbibat cu apă caldă, iar cel de scurgere prin introducerea apei calde în cuvă.

 

Erori pentru care este nevoie să soliciți intervenția unui service pentru reparații mașini de spălat LG

 

  •         DE / DE1 / DE2 / DE4 – codurile de eroare se referă la defecțiuni ale ușii. Este posibil ca aceasta să nu fie închisă complet ori senzorul ei să nu funcționeze.

Ce să faci: Dacă la închiderea ei completă codul de eroare nu dispare, cheamă  echipa de service.

  •         TE: eroare comandă.

Ce să faci: scoate din priză mașina și cheamă un service mașini de spălat.

  •         FE – alimentare cu prea multă apă din cauză de supapă defectă.

Ce să faci: închide robinetul, scoate din priză mașina, cheamă un service.

  •         DHE – nu usucă (pentru mașinile cu ciclu de uscare).

Ce să faci: cheamă un service.

  •         AE – scurgeri de apă.

Ce să faci: cheamă urgent un service.

 

Acum că ai aflat care sunt problemele pe care le-ai putea întâmpina și posibile soluții pentru acestea, îți recomandăm să păstrezi această listă. Îți dorim să ai nevoie de cât mai puține ori de ea, însă pentru orice eventualitate, păstrează cele de mai sus.