Tehnologie

Laptopurile Huawei listat din nou in magazinul online Microsoft?

Zilele acestea, laptopurile produse de Huawei s-au intors linistite in magazinul online Microsoft, desi interdictia federala este inca in vigoare in S.U.A. Matebook X Pro, Huawei Matebook D si Huawei Matebook 13 sunt toate disponibile din nou, desi in luna mai, laptopurile Huawei au disparut in mod misterios din magazinul online Microsoft fara explicatii. Acum, la jumatatea lunii iunie, s-au intors in acelasi mod misterios.

 

Microsoft lanseaza acum laptopul Matebook X Pro, Huawei Matebook D si Huawei Matebook 13 53010F. Toate par a fi disponibile, desi o versiune a lui Matebook X Pro cu un Core i5 si un SSD de 256 GB este listat ca fiind in afara stocului, in schimb este disponibila o versiune cu Core i7. Pana in prezent, Microsoft nu a comentat inca relatia sa cu Huawei sau vanzarile (sau lipsa acestora) produselor sale.

 

Nu a fost niciodata foarte clar modul in care companiile americane de tehnologie trateaza gigantul Huawei. Accentuat de conflictul recent, Huawei, un lider mondial in domeniul smartphone-urilor, se confrunta cu intreruperea de catre furnizorul de servicii Android, Google si alti furnizori importanti, printre care si Intel, Microsoft si Qualcomm. Microsoft, ca furnizor al Huawei de actualizari Windows si alte caracteristici de securitate, inca nu a comentat in mod public daca este in vigoare interdictia.

 

Reprezentantii electronics-online.ro au spus insa ca ceea ce Microsoft vinde in magazin este cel mai probabil un inventar actual. Astfel, in urma unei evaluari a stocurilor disponibile, Microsoft a listat din nou laptopurile Huawei in magazinul online. Surprinzator este faptul ca inclusiv directorii companiilor de tehnologie de varf au fost surprinsi de aceasta miscare ce pare necalculata, insa nu pare sa fie un caz singular. Directorul executiv al AMD, Lisa Su, care a declarat luna trecuta la Computex faptul ca ” se respecta regulamentele S.U.A”. Lisa nu a confirmat niciodata ca AMD a suspendat vanzarile componentelor sale Huawei,  desi Huawei are inca interdictie in a cumpara tehnologie din S.U.A., iar acesta poate fi si cazul Microsoft.

 

Conform surselor citate de electronics-online.ro, Huawei a anulat lansarea unui laptop in cadrul evenimentului de amploare CES Asia, ca urmare a ordinului Administratiei Trump. De asemenea, un raport al Wall Street Journal sustine ca Huawei ar putea suferi o lovitura de 30 de miliarde de dolari in urma acestui conflict.

 

In continuare nu se cunosc exact toate detaliile si repercusiunile aduse odata cu acest conflict intre Huawei si S.U.A., insa echipa electronics-online.ro va va tine la curent cu noutatile, pentru ca dumneavoastra sa fiti intotdeauan informati in timp real.