Tehnologie

Itstiri.ro dezvaluie noua miscare Facebook pe piata criptomonedelor

Facebook a dezvaluit in cele din urma detaliile criptomonedei sale Libra, care va va permite sa cumparati lucruri sau sa trimiteti bani oamenilor cu taxe aproape zero, iar specialistii de la itstiri.ro au deslusit fiecare mic detaliu al acestei noi miscari marca Facebook.

Pe scurt, veti cumpara sau incasa Libra online sau la puncte de schimb local, cum ar fi supermarket-urile, si veti cheltuiti utilizand aplicatii interoperabile de portofel ale tertilor sau propriul portofel Calibra Facebook, care va fi construit in WhatsApp, Messenger si va avea propria sa aplicatie.

Reprezentantii itstiri.ro au confirmat ca Facebook nu va controla pe deplin Libra, deoarece Facebook este doar membru fondator al asociatiei Libra, investind milioane dolari in operatiunile proiectului. Asociatia va promova Libra si platforma de dezvoltatori cu propriul limbaj de programare si va convinge firmele sa adopte Libra ca modalitate de plata, in acest fel, clientii bucurandu-se de reduceri sau recompense.

Riscurile asumate de Facebook

Facebook lanseaza o companie subsidiara denumita Calibra care se va ocupa de tranzactiile criptate si protejarea confidentialitatii utilizatorilor prin faptul ca nu va amesteca niciodata platile Libra cu datele dumneavoastra de pe Facebook, astfel incat sa nu poata fi utilizate pentru directionarea anunturilor. Identitatea reala nu va fi legata de tranzactiile vizibile public, insa Facebook / Calibra si alti membri fondatori ai Asociatiei Libra vor avea de castigat, sumele rulate fiind rezervate pentru a mentine valoarea Libra stabila.

Fondatorul itstiri.ro a completat ca oamenii vor dori o separare clara a datelor sociale si a datelor financiare. In acest fel, fie ca vorbim de Facebook, Libra sau Calibra, in realitate, va trebui sa existe o bariera clara intre acestea, pentru ca oamenii sa fie asigurati ca datele lor sunt in siguranta.

Oferta indrazneata a companiei Facebook de a crea o moneda digitala globala, care promoveaza incluziunea financiara a bancnotelor, are mai multa confidentialitate si mai multa descentralizare decat ne-am putea astepta. In criptomonede, Facebook a vazut o amenintare si o oportunitate. Ei au promis sa distruga cum sunt cumparate si vandute lucrurile prin eliminarea taxelor de tranzactionare comune cu cardurile de credit.

Acest lucru vine in mod periculos de aproape de afacerea Facebook de anunturi care influenteaza ceea ce este cumparat si vandut de catre utilizatori. Daca un concurent, cum ar fi Google sau un nou producator, ar construi o moneda populara si ar putea sa monitorizeze tranzactiile, ei ar invata ceea ce oamenii cumpara. Intre timp, cele 1,7 miliarde de persoane carora le lipseste un cont bancar ar putea alege serviciile Libra.