Auto

Învață să fii corect cu mașina ta! Alege service-urile auto autorizate!

corect cu mașina ta

Se spune că viața unui mecanic auto este una în care îți este dat să vezi încă din perioada uceniciei fel și fel de situații, unele dintre ele extrem de complicate ce pot părea chiar imposibil de rezolvat. O dată cu acumularea experienței acest lucru ajunge de cele mai multe ori să se schimbe, la fel și percepția despre felul în care este corect să arate din punct de vedere mecanic, un autoturism. Chiar dacă unii, să zicem mai puțin pricepuți, își imaginează zona de service ca una de tunning auto inspirați de filme precum Fast and Furious, în realitate un service auto – corect echipat și cu personal calificat – ajunge să arate extrem de ordonat și tehnologizat, curat și desigur cu proceduri implementate pe care cei implicați în activitatea de zi cu zi, le respectă. Pare părea ciudat și diferit însă reparația corectă a unui autotusim implică cunoștințe tehnice temeinice dar și un echipament pe măsura gata să răspundă problemelor pe care autovehiculele ajung să le aibe. De recunoscut este și faptul că nu toate service-urile arată așa cum ar trebui să arate – fapt recunoscut de unii.

Depășind felul în care ar trebui să arate în mod normal un sevice auto, putem lua în calcul și povești despre starea tehnică generală a majoritățiii autovehiculelor din parcul auto național. Aici lucrurile sunt simple deoarece foarte mulți șoferi evaluează greșit de cele mai multe ori natura gravității pe care anumite probleme mecanice se interpun cu viața autoturismului. Chiar dacă unii mai nostalgici își imaginează că reparațiile „la colțul blocului” sunt în continuare de prisos, mai ieftine și autorizate, marea majoritate amână reparații și revizii ce aparent sunt minore dar care neglijate, ajung să mărească gradul de risc și siguranță auto, ajungându-se la probleme majore precum stricarea casetei de direcții, defecțiuni majore ale bujiilor sau probleme ale sistemului de frânare.

Din punct de vedere al frecvenței tipului de reparații, una dintre principalele probleme cu care marea majoritate a service-urilor auto se confruntă vizează reparații caseta directie, problemă extrem de gravă pe care unii dintre șoferi nici măcar nu o conștientizează. Mecanicii auto înțeleg mult mai bine felul în care arată și se prezintă din punct de vedere tehnic un autoturism. Unii dintre aceștia se preocupă în a le explica clienților pe care îi au felul în care ar trebui să aiba grijă de propiul autoturism. De cele mai multe ori reparațiile ajung să fie costisitoare, tocmai din cauza neglijării și delăsării pe care șoferii/proprietarii le manifestă față de propriile bunuri.

Reprezentanții service-urilor auto din România atrag atenția asupra faptului că atât revizia periodică cât și verificările ocazionale, trebuiesc realizate doar în service-uri auto specializate, iar lucrările trebuiesc realizate mereu de către personal calificat în domeniul mecanic. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă foarte des, consecința principală fiind rezultată în accidente rutiere de diverse tipuri, multe dintre acestea fiind cauzate de problemele de natură mecanică. Alege să ai grijă corect de mașina ta, apelând la specialiști în domeniul auto și nu neglija niciodata problemele pe care mașina ta le poate avea. Fii cinstit cu autoturismul tău iar acesta îți va aduce în continuare beneficii și satisfacții.