Sanatate

Intrebuintari medicale ale spirtului

Mona spirt medicinal are numeroase intrebuintari practice, este un bun dezinfectant, insa principala sa calitate este aceea ca poate fi folosit ca remediu pentru o serie de probleme de sanatate, mai complicate sau mai usoare. Afla care sunt principalele intrebuintari ale spirtului medicinal si cum poate fi folosit pentru a trata rapid anumite probleme medicale.

Inlatura capusele. Muscatura de capusa este extrem de periculoasa si de aceea, capusa trebuie dezlipita de piele imediat. Imbiba o discheta de vata in Mona spirt si tamponeaza cu aceasta in jurul capusei. Dupa ce ai aplicat spirt pe aceasta portiune, foloseste o penseta pentru a indeparta insecta.

Cand iti intra apa din urechi, trateaza-te rapid cu o solutie pe baza de spirt sanitar si otet. Amesteca cateva picaturi de spirt cu cateva picaturi de otet si aplica aceasta solutie in urechea in care ai apa, apoi inclina capul intr-o parte, pentru a ajuta apa sa iasa. Aceasta este cea mai buna metoda de a remedia o astfel de problema. Este important de retinut ca tratamentele cu spirt sunt preventive, nu curative, deoarece daca urechea este deja inflamata, ele provoaca usturime.

Ciuperca ungiilor se trateaza cu o solutie preparata din Mona spirt medicinal si cateva picaturi de otet alb. Cu o discheta imbibata in aceasta solutie se tamponeaza bine zona afectata. Infasoara apoi degetul pentru 30 de minute. Clateste foarte bine la final.

Ranile minore se pot trata cu Mona spirt sanitar, acesta fiind un bun dezinfectant care previne infectiile. Dilueaza putin spirt cu cateva picaturi de apa si aplica acest amestec peste ranile pe care le ai.

Calmeaza muscatura de tanar cu ajutorul spirtului medicinal. Mancarimea si durerea care pot fi provocate de muscaturile de tantari vor fi astfel mai usor de suportat. Aplica spirt medicinal si lasa-l sa actioneze 10 minute. Apoi clateste cu apa.

Trateaza durerile musculare printr-un masaj cu alcool medicinal, realizat la nivelul mainilor sau picioarelor. De asemenea, acest remediu este recomandat si pentru a trata acasa durerile de articulatii.

Ameliorarea simptomelor racelilor se poate realiza cu o solutie facuta din doua linguri de alcool medicinal si o lingura de apa in care se imbiba o bucata mica de vata. Vata imbibata in spirt se pune pe buric. Relaxeaza-te si ideparteaza bucata de vata dupa 10-20 de minute. Cand pielea este frecata cu alcool,  temperatura corpului scade. Prin stimularea ombilicului si aplicarea acelei cantitati mici de alcool pe buric, se poate scadea temperatura in caz de febra. Acest remediu ajuta si pentru calmarea crampelor menstruale, pentru raul de miscare sau greata.

Exista si remedii naturiste din batrani care se prepara pe baza de spirt si care de-a lungul timpului s-au dovedit eficiente. Unul dintre cele mai cunoscute este remediul pentru inflamatia gatului numita popular “rosu in gat”.  Cataplasmele cu cartofi rasi si spirt medicinal se aplica pe gatul inflamat pentru catave minute si trateaza rapid aceasta afectiune.

Un alt remediu pe care multi il aplica pentru a scade temperatura corpului atunci cand fac febra presupune purtarea unor sosete imbibate in spirt. Sosetele se scufunda in spirt si se pun apoi ude in picioare. Se poarta pana cand febra incepe sa scada.