Uncategorized

Importanta instalatiilor frigorifice industriale pentru depozitarea fructelor si legumelor

instalatii frigorifice industriale

In sectorul alimentar, temperaturile scazute sunt elementul cheie pentru incetinirea cresterii si raspandirii bacteriilor din alimente si pentru a preveni astfel deteriorarea sau alterarea acestora. Un sistem de instalatii frigorifice industriale este pilonul de baza care sustine siguranta alimentara. Un sistem de racire bun controleaza temperatura si garanteaza siguranta si pastrarea optima a produselor alimentare ce necesita sa fie refrigerate sau congelate.

Sistemele de instalatii frigorifice industriale sunt formate din dispozitive care se bazeaza pe principii termodinamice si sunt concepute pentru a crea un mediu termic stabil. Ele pot fi diferentiate in functie de design sau dupa principiul de functionare de baza, prin apa, aer sau o combinatie a ambelor.

Un sistem de refrigerare optim asigura un control mai bun al temperaturii, asigurand si conditiile organoleptice optime ale alimentelor comercializate in piete si magazine.

Cel mai des intalnit tip de instalatie frigorifica pentru pastrarea fructelor si legumelor este camera frigorifica. Racirea acesteia este realizata prin intermediul unor tuneluri speciale. Aceste camere sunt folosite in general pentru a regla umiditatea relativa si pentru a asigura o ventilatie adecvata, prelungind durata de viata a alimentelor. Trebuie avut in vedere ca temperatura si timpul de depozitare variaza in functie de fiecare produs in parte.

Pentru depozitarea legumelor si fructelor sunt folosite camere frigorifice cu temperatura pozitiva, care functioneaza intr-un interval de aproximativ de la 10 °C pana la -2 °C si asigura valori constante de temperatura si umiditate.

In principiu, refrigerarea prin intermediul intalatiilor frigorifice industriale este un proces esential pentru a garanta prospetimea produselor si pentru a creste durata de viata comerciala a acestora. Prin urmare, companiile de productie, procesare si comercializare din sectorul agricol si nu numai apeleaza la aceste sisteme pentru a intarzia maturarea fructelor si legumelor, pentru a controla raspandirea microorganismelor si pentru a reduce pierderile.

Acest lucru este important in special pentru fructele climaterice, cum ar fi rosiile, perele, merele etc. Inainte de a fi colectate, producatorii obisnuiesc sa calculeze si sa planifice intregul parcurs al acestora, de la cules si pana la distributie. In acest fel, fructele sunt culese cu mult inainte de timpul lor de coacere, proces care va fi finalizat ulterior in depozitele frigorifice care mentin conditiile de refrigerare ideale, pana in momentul punerii in vanzare a produsului.

In antiteza, fructele neclimaterice, cum sunt citricele, castravetii sau ardeii, necesita un alt fel de tratament si conditii de pastrare, deoarece producatorii le recolteaza cand ajung in punctul maxim al coacerii. Prin urmare, acestea pot petrece o perioada mai scurta in depozite, dar si pe rafturile magazinelor.

Este important ca aparatura care formeaza instalatiile frigorifice industriale sa fie supravegheata in permanenta prin intermediul unor dispozitive speciale care sa analizeze temperatura si fluctuatiile ei. Colaborand cu o firma specializata in astfel de instalatii, scapi de grija aparitiei erorilor. Expertii in domeniu detin cunostintele, abilitatile si aparatura necesara pentru a face instalatiile frigorifice industriale ale firmei tale sa functioneze eficient, fara pierderi energetice si fara defectiuni care pot cauza alterarea produselor alimentare. Nu mai sta pe ganduri! Frigotehnics ofera servicii complete profesionale care cu siguranta vor imbunatati activitatea firmei tale!