Sanatate Social

Din lumea celor care au avut scutire la sport | Chirurgieartroscopica.ro

Nu stiu despre voi, dar eu am fost, sunt si probabil voi muri fiind amotrica. Nu sunt omul care sa prinda cheile cand i le arunci, chiar daca de ele ar fi agatat un obuz. Nu alerg dupa autobuze, in primul rand fiindca sunt ferm convinsa ca soferii se distreaza urmarindu-te in oglinda retrovizoare cum te zbengui bezmetic spre masina, ranjind apoi cu satisfactie in timp ce apasa pe butonul care iti inchide usile in nas, dar si pentru ca efortul m-ar face sa lesin imediat ce am pasit inauntru, perturbandu-le tuturor programul. Nu ma duc la patinoar pentru ca acolo e … gheata… din aia alunecoasa. Nu m-am imaginat facand jogging cu cainele legat de curea, ca apoi sa admiram impreuna roua de pe firele de iarba, impartind frateste un hot dog. Consider ca e foarte intelept sa iti constientizezi si sa iti respecti limitele, mai mult sau mai putin autoimpuse.

Si atunci va intreb, cum se poate ca tocmai eu, un om care nu se expune niciunui fel de risc, sa ma pravalesc asemeni unui bolovan de pe Valea Oltului, fix in fata biroului, ca sa imi asigur un numar minim de 20 de spectatori, care nu ma cunoasteau toti inainte, dar sigur ma stiu bine de acum incolo? Cum sa cad atat de desantat incat sa imi rasucesc, deloc artistic si complet nefiresc anatomic, piciorul, astfel incat sa ajung in aceeasi seara, cu un genunchi complet diform la urgente ortopedice? Long story short, artroscopie genunchi, orteza 4 saptamani si vedem apoi care e treaba cu o eventuala interventie chirurgicala. 

Acum stau si ma gandesc, la asta se referea discursul parintilor nostri, care ne spuneau sa invatam, ca o sa ne foloseasca in viata?! Ma invatau profii aceia de sport teribili (si probabil pe nedrept) temuti de mine cum sa cad nu neaparat mai gratios, dar mai fara urmari? Daca da, oare dau meditatii si corporatistilor de 30 si un pic de ani, imobilizati momentan la pat? Online pentru inceput, pot sa invat virtual acum caderea si sa o repet, de data asta voit, mai dupa sarbatori, asa. Atentie, viitori copii ai subsemnatei, nu o sa va faca nimeni rost de scutire la educatie fizica si sunt sanse mari sa faceti sporturi de toate felurile, individuale, de echipa, nationale si internationale, whatever it takes ca sa nu patiti ca mama voastra..