Tehnologie

Descopera beneficiile procesului de automatizare industriala in 2021!

Tot mai multe companii din intreaga lume fac tranzitia catre automatizare productiei. Echivalentul digitalizarii serviciilor, automatizarea industriala reprezinta modalitatea prin care o parte foarte semnificativa din procesul de productie este trecuta din sarcina oamenilor in cea a aparatelor automate. Acest lucru conduce la aparitia unor beneficii remarcabile pentru companii.

In final, ceea ce conteaza cel mai mult este ca inlocuirea fortei de munca umane cu cea a masinariilor automatizate se concretizeaza prin produse de o calitate mai buna si profituri mai mari. Iata care sunt modalitatile prin care procesul de automatizare industriala ajuta o companie sa fie mai productiva, mai apreciata de clientii sai si, in final, mai profitabila. 

Ce efecte are procesul de automatizare industriala

Prin acest proces, aparatura si echipamentele utilizate in cadrul proceselor de productie ale unei firme nu mai necesita actiunea umana pentru a putea functiona. Pornirea, oprirea si functionarea propriu-zisa a utilajelor este programata si controlata in mod automat. Planul stabilit in cadrul sistemului de control este respectat cu strictete si totul functioneaza exact asa cum ar trebui sa se intample.

Avantajul adus de aceasta tranzitie consta in faptul ca sunt indepartate din ecuatie problemele ce ar putea aparea ca urmare a interventiei umane. Se poate intampla ca angajatii care sunt insarcinati sa aiba grija de procesul de productie sa nu actioneze mereu la timp sau asa cum ar trebui. Astfel, apar intarzieri si erori in procesul de productie, care contribuie la scaderea calitatii produsului finit si, in final, a satisfactiei clientilor.

Cu ajutorul procesului de automatizare industriala, dispar erorile de fabricatie si stocurile sunt reinnoite sau create exact asa cum a fost planificat, din punct de vedere al timpului. Sunt evitate, astfel, intarzierile, precum si aparitia de defecte la nivelul produselor. Fireste, un produs de calitate, oferit la timp, creeaza o imagine mult mai buna oricarei firme, ceea ce conduce la fidelizarea clientilor sau chiar la castigarea unora noi.

Un alt beneficiu prin care automatizarile industriale contribuie la cresterea profitabilitatii firmelor este reprezentat de faptul ca acestea pot scuti sume importante de bani, prin renuntarea la o parte din resursele umane angajate. Salariatii care aveau in sarcina lor de lucru actionarea utilajelor de productie sunt inlocuiti cu o metoda mult mai eficienta si sigura. 

Si daca siguranta este ceea ce firma ta urmareste in cadrul procesului de productie, trebuie sa stii ca accidentele de munca nu mai sunt nici ele o problema, odata ce decizi sa lasi totul in seama mijloacelor automate. Utilajele de productie pot sa provoace accidente grave, insa atunci cand functioneaza independent, aceasta amenintare poate sa fie exclusa.

Pe langa faptul ca utilajele nu mai necesita actiune umana, ceea ce implica riscuri atat pentru personal, cat si pentru buna desfasurare a procesului de productie, si cantitatea de munca depusa este mai scazuta. Efortul fizic al angajatilor implicati in procese dificile de productie este unul care poate sa conduca rapid la epuizarea acestora. In cazul in care decizi sa pastrezi angajatii care erau ocupati cu productia inainte de automatizare, acestia se pot alege cu sarcini mai usoare si pot ajuta la cresterea productivitatii firmei din pozitii care sa fie mai putin dificile pentru ei. Nu este de mirare ca automatizarea industriala este tot mai populara in fabrici din toate domeniile. 

Daca ai o companie care ar putea sa faca tranzitia catre automatizare industriala, trebuie sa stii ca cea mai buna cale este aceea de a apela la o companie specializata in astfel de procese. Alege ajutorul pe care ti-l poate oferi o firma cu experienta si care foloseste doar ingineri bine pregatiti, care au acces la tehnologiile cele mai avansate! Alege Electrotehnics!