Desi nu este niciodata prima pe lista lucrurilor de care ai nevoie pentru un camin, asigurarea obligatorie pentru locuinta este un pas necesar pentru a asigura protectia muncii de o viata, cea mai considerabila investitie si viata persoanelor dragi din viata ta.

Asigurarea obligatorie a locuintei este cunoscuta si drept PAD (Polita de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale) si acopera daune pe care le-ar putea suferi locuinta ta in urma dezastrelor naturale (inundatii, alunecari de teren si cutremure).

Daca deja ai incheiat o asigurarea facultativa pentru locuinta, ești obligat prin legea nr. 260/2008 sa inchei o asigurare obligatorie pentru locuinta atunci cand cea facultativa expira.

Conform politei de asigurare obligatorie a locuintei si conform legislatiei, asiguratoul este obligat sa plateasca asiguratului „despagubirea totala sau partiala pentru prejudiciile produse locuintei ca urmare a producerii riscului asigurat, in conditiile si in limitele stabilite de prezenta lege si, dupa caz, ale celorlalte clauze inscrise in polita sau in contractul de asigurare”.

Valabilitate PAD

Asigurarea de locuinta PAD are o perioada de valabilitate de 1 an, incepand cu data stabilita pentru intrare in vigoare a politei sau la 5 zile de la data platii pentru polite noi. Atunci cand vorbim de prelungirea politelor PAD, acestea intra in vigoare in ziua urmatoare datei la care a fost efectuata plata.

Mecanism PAD

Dupa ce iti alegi furnizorul si in cazul producerii riscului acoperit de asigurarea obligatorie pentru locuinta, tu vei incasa despagubirea rezultata din PAD. Asiguratorul are obligatia de a constanta si evalua prejudiciile, stabilirea cuantumului si finalizarea dosarului conform normelor emise de A.S.F.

Cum iti poti alege polita PAD?

Cu numai 20 de euro / an poti fi sigur ca esti acoperit impotriva dezastrelor naturale! Pe OKasig.ro trebuie doar sa completezi un formular, iar in 7 secunde vei avea toate ofertele de la asiguratorii nostri parteneri. Platesti si esti asigurat!

Asigurarea obligatorie pentru locuinta este o obligatie legala a proprietarului imobilului. Lipsa acesteia poate fi amendata cu sume cuprinse intre 100 si 500 de lei. Toate tarifele oferite de Okasig.ro provin direct de la asiguratori, nu contin adaos comercial, iar comisioanele sunt platite direct de catre asiguratori.

Descopera cele mai avantajoase oferte pentru asigurarea casei si bucura-te de un camin protejat impotriva dezastrelor naturale:inundatii, cutremure sau alunecari de teren.