Auto

De ce este bine să alegi o remorcă auto cu frână?

remorcă auto cu frână

La prima vedere, o remorcă poate părea un utilaj mai mult decât inutil. Dar, cunoscătorii din domeniul construcțiilor sau în domeniul auto știu că nu este deloc așa.

Remorca reprezintă un ansamlu care ajută la tractarea sau transportarea deșeurilor mult mai rapid și ușor iar pentru a alege modelul care se potrivește nevoilor tale, vizitează depozitul de remorci urmând să găsești aici o gamă variată de modele pentru toate necesitățile.

Care sunt accesoriile pentru remorci?

Există numeroase tipuri de remorci iar pentru fiecare întrebuințare ar fi recomandat să alegem alt tip.

În primul rând, există remorci cu frână și fără frână.

Apoi, în funcție de ceea ce vrei să tractezi trebuie să alegi o remorcă specială pentru bărci, pentru rulote sau pentru generatoare.

În ceea ce privește remorcile folosite în construcții și la muncile de grădină, acestea pot fi de tipul utilitar, basculabile sau cu platforma. Există și varianta remorcilor universale, trebuie însă să nu uiți să verifici compatibilitatea cu vehiculul tău.

Cum aleg o remorcă potrivită?

Sunt atâtea tipuri de remorci și nu ști care este cea mai bună?

Mai exact, care se potrivește pentru tine?

Atunci, trebuie doar să ți cont de câteva detalii de bază și vei găsi exact ceea ce ai nevoie.

Materialul din care este construit atât cadrul (cu un ax sau doua) este poate cel mai important detaliu. Acesta trebuie să facă față atât greutății încărcăturii, dar și expunerii la condițiile meteo. În general cel mai rezistent material este cel metalic, iar pentru a putea susține greutatea, axul trebuie sa aibă o lungime de de cel putin 2,5 cm.

Nu trebuie să uităm nici de ladă și roți iar capacitatea de încărcare trebuie să corespundă cu activitatea la care ai nevoie de remorcă. Accesorile remorci sunt și ele importante.

Remorcile utilitare prezintă de obicei  o construcție de tip clasic cu 2 roți și margini înalte, putând fi utilizate la aproape toate muncile grădinii. Părțile laterale pot fi desfăcute sau lăsate în jos, pentru a încăpea o încărcătură mai voluminoasă, dar și pentru a fi mai ușor de curățat.

Remorcile basculabile au 3 roți sau 2 roti, precum un model utilitar, dar dețin și containerul prevăzut cu balamale. Datorită acestei platforme, utilizatorul poate descărca și încărca ușor și rapid.

Pentru suprafețe mai reduse sau doar în propria grădină, poti alege un vehicul cu basculare manuală.

Remorcile tip platforma sunt construite cu o suprafata plană, iar marginile lipsesc. Astfel, poți transporta cu ele obiecte care depășește patul remorcii, precum crengi sau obiecte voluminoase.

Aceste remorci au o construcție fiabilă, și pot fi folosite impreună cu o prelată, pentru protejarea conținutului său..

Ce trebuie să ști despre remorcile auto?

În ceea ce privește remorcile auto, există câteva amănute de care trebuie neapărat să ținem cont.

Fiecare categorie de permis are menționată la final remorca auto cu care ai voie să circuli iar aceasta trebuie înmatriculată și are nevoie și de cauciucuri de iarnă.