Auto

Cum echipam masina pentru iarna?

Cum echipam masina iarna? Este o intrebare la care multi soferi stiu sa raspunda, insa, din pacate, putini reusesc sa puna teoria in practica. Ce ziceti daca asta ar fi primul sezon cand ati putea spune: iata primul sezon cand ploile, poleiul si zapada nu m-au luat prin surprindere!
Cat de bine suna asta? Ideal! Ei bine, chiar se poate. Iar asta o poate demonstra chiar AMS Rent A Car care deja a inceput sa pregateasca masinile pentru a putea circula in siguranta in conditii deosebite. Pe scurt, le-a echipat cu tot ce trebuie astfel incat atunci cand va urcati in masina sa aveti nevoie doar de buna dispozitie pentru condus, in rest a avut grija AMS Rent A Car.
Dar hai sa va spun ce fac specialistii AMS Rent A Car:
1.Schimba anvelopele: Este pasul cel mai important. Va ofera siguranta maxima pe carosabilul umed, inghetat sau acoperit cu zapada. Unii mai fac economie si schimba doar doua pneuri , ceea ce nu este recomandat de specialisti. De exemplu, un studiu realizat in Marea Britanie a dovedit faptul ca “adoptatea anvelopelor de iarna poate reduce distanta de franare, pe asfalt ud sau zapada, cu 4,8 metri, la o viteza de 100 km/h”. Deci, siguranta in conditii deosebite. In plus, soferii care sunt prinsi ca circula fara anvelope de iarna risca sa ramana fara certificat de inmatriculare. Lipsa anvelopelor de iarna este sanctionata si cu amenzi de pana la 1800 de lei. Asadar, cu masina inchiriata de la AMS Rent A Car ai invatat cum sa echipezi masina pentru iarna dar si cum respecti legea. In final, nu uita sa verifici presiunea de la roti!

2. Verifica uleiul: Din cauza frigului uleiul se poate ingrosa si atunci cand temperaturile scad este indicat sa se verifice. Este recomandat sa  se respecte indicatiile din cartea tehnica a masinii.

3. Verifica lamele la stergatoare. Pentru o vizibilitate cat mai buna, este indicat sa se verifice lamelele stergatoarelor si daca se impune atunci trebuie inlocuite cu unele noi. Si bineinteles lichidul de parbriz se inlocuieste cu cel recomandat in sezonul rece. Nu de alta , dar celalalt va ingheta!

4. Verifica curelele si furtunele de la masina. Revizie generala. Toate masinile sunt verificate atent, astfel incat neplacerile sa fie evitate.

5. Au grija si de exterior. Frumos pe interior si pe exterior. Se stie ca atunci cand masina e curata si “ceruita” e si mai atractiva, insa pe timpul iernii chiar e indicat sa dai masina cu ceara. Asa se protejeaza vopseaua.

6. Verifica antigelul – beneficiile sunt deja cunoscute, iar specialistii AMS Rent A Car nu fac rabat! Prin urmare este indicat sa se verifice calitatea antigelului, a punctului de inghet pentru a se evita surprizele neplacute atunci cand temperaturile scad sub 0 grade Celsius.

7. Rezervorul plin – o regula care este respectata!

8. Doteaza masinile cu racleta de gheata.Este o regula pe care o au in vedere cu sfintenie astfel incat AMS Rent a Car te scapa si de grija asta. In plus, iti recomanda, ca atunci cand pleci la drum de munte, sa ai cu tine si lopata de zapada si lanturi pentru anvelope.
In concluzie, AMS Rent A Car nu poate fi luata prin surprindere atunci cand ploua, este polei sau zapada. Are grija de siguranta clientilor si calitatea serviciilor oferite. Si cum meteorologii au anuntat ploi si lapovita pentru zona de munte, masinile AMS Rent A Car va stau la dispozitie, fiind pregatite sa faca fata oricarui tip de carosabil umed, inghetat sau cu zapada. Drum sigur!