Sanatate

Cum avem grija de pielea noastra odata cu inaintarea in varsta?

Inca din cele mai vechi timpuri femeile puneau foarte mare pret pe imaginea lor si indiferent de rutina lor si produsele de care se puteau ajuta pentru asi mentine frumusetea si sanatatea pielii, acestea nu au lasat niciodata la voia intamplarii ce se intampla cu pielea lor. Frumusetea este un lucru trecator, insa fiecare femeie in parte isi doreste sa prelungeasca cat mai mult aceasta trasatura si pentru ca societatea monderna ne pune la dispozitie o diversitatea foarte mare de solutii la care putem apela pentru acest aspect, avem libertatea de a face alegeri potrivite nevoilor noastre.

Inaintarea in varsta este clar un aspect care are anumite efecte asupra pielii noastre si in plus de asta, anumite actiuni repetate care in timp, au de asemenea repercursiuni negative asupra pielii si corpului nostru. Pentru femeia moderna, varsta este pur si simplu o cifra pe care o poarta cu mandrie deoarece experientele si realizarile ei sunt mult mai semnificative fata de anii ei. Putem apela la produse cosmetice pentru ingrijirea pielii, insa cand lucrurile devin mai complicate si nu mai pot fi remediate conventional, operatiile estetice reprezinta la ora actuala cea mai uzuala metoda prin care putem avea imaginea mult dorita.

La 20-30 de ani suntem mai libertine, ne bucuram mai mult de viata si nu dam foarte mare importanta conceptului de imbatranire a pielii, motiv pentru care produsele noastre cosmetice sunt unele strict necesare (crema hidratanta de fata, lotiune de corp, masti de fata produse de make-up etc.), insa dupa ce trecem de 30 de ani, conceptiile noastre se schimba, observam mai multe schimbari asupra pielii noastre si automat luam masuri de prevenire. Cremele de protectie solara, cremele antirid, cremele cu surplus de colagen, mult mai multe masti de fata hranitorare si purificatoare si tratamente cosmetice realizate de catre specialisti la intervale regulate si evident, produsele cosmetice care fie sunt mai multe la numar, fie sunt unele de o calitate mult mai buna.

Desi acordam o atentie foarte mare tenului si aspectului pielii noastre, imaginea noastra este una mult mai complexa si tocmai pentru faptul ca suntem femei si cele mai reprezentative piese vestimentare din garderoba noastra sunt fustele si rochiile, cele mai expuse parti ale corpului nostru sunt picioarele. Desi multe dintre noi ne mandrim cu picioarele noastre si ne incanta rochiile elegante si pantofii frumosi in care le putem pune in evidenta, un numar foarte mare de femei se confrumta cu afectiuni venoase care se transmit de cele mai multe ori pe parte ereditara. Luand calea cea mai usoara in tratarea acestei afectiuni, incercam fel si fel de tratamente naturise sau conventionale, insa atunci cand rezultatele nu sunt multumitoare sau aceste produse nu prezinta efecte vizibile, putem opta pentru operatii de varice care se pot face la Clinica Cosmedica , proceduri foarte moderne care se realizeaza in zilele noastre cu ajutorul laserului. Aceasta procedura reprezinta posibilitatea rapida, mini-invaziva, care nu necesita internare, nu lasa cicatrici si cel mai important, nu doare. Procedura consta intr-o anestezie locala in locul pe unde va fi introdusa sonda, se repereaza vena ecografic si sonda este ghidata pana cand ajunge la nivelul venei dilatate unde laserul va fi activat. Dupa procedura, pacientul isi poate relua activitatea obisnuita.

Cu toate ne dorim sa aratam perfect indiferent de varsta, iar cu o rutina bine pusa la punct si cu ajutorul unor cosmetice, tratamente si proceduri estetice minime, cu siguranta vom avea rezultatele dorite!