Cum ar trebui sa-ti alegi facultatea

alegi facultatea

Vine un moment in viata ta cand trebuie sa alegi drumul pe care vrei sa mergi odata ce termini liceul. In acest articol voi incerca sa iti dau cateva sfaturi despre cum ar trebui sa-ti alegi facultatea.

alegi facultatea

Sfatul meu si singurul de care crede ca trebuie sa tii cont este ca trebuie identifici lucrurile pe care le faci cu placere si sa mergi in directia asta. Chiar daca iesi dintr-un liceu cu un profil real, poate ca matematica nu e de tine si vrei sa urmezi un alt fel de facultate decat Politehnica. Acest lucru nu este gresit in nici un fel.

Cunosc foarte multi oameni care au facut licee cu profil real. Ba chiar multi dintre ei au incercat sa urmeze si o facultate pe acelasi domeniu si au ajuns sa renunte la ea si sa profeseze in domenii total diferite cum ar fi PR-ul, industriile creative sau s-au apucat serios de blogging sau vlogging si acum fac doar bani din asta.

De exemplu, chiar daca esti pasionat de tehnologie si vrei sa faci o cariera pe acest domeniu s-ar putea ca matematica sa nu te ajute daca vrei sa scrii review-uri pentru cele mai noi gadget-uri aparute pe piata.

Acelasi lucru fiind valabil si daca doresti sa iti deschizi un canal de vlog.  Vei reusi asta si fara vreo facultate de actorie si probabil una de marketing online te va ajuta mai mult pentru ca vei invata cum sa te promovezi.

Acum indiferent de ce alegi, trebuie sa stii ca nimeni nu te va obliga sa inveti ceva si de multe ori materiile vor fi doar asa, ca sa fie. Din cauza acestor lucruri, pentru a face cariera intr-un domeniu trebuie sa te implici in activitati care sa te ajute sa dobandesti cunostinte practice despre domeniul in care vrei sa lucrezi, nu doar teoretice. Daca tu iti doresti sa ai o rubrica intr-un ziar despre aplicatii android de exemplu, fii sigur ca facultatea de jurnalism desi te va ajuta sa scrii mai bine, nu te va invata 3 ani despre cum sa scrii articole tehnice sau cum sa faci review-uri la aplicatii. Asta tine doar de tine si de cat de mult iti doresti sa faci acest lucru.