Economic

Cele 7 avantaje ale unui centru de afaceri

Atunci cand vine vorba de inchirierea unui spatiu pentru birouri, centrele de afaceri sunt comparate injust cu locatii private din cladiri mai mici, iar facilitatile oferite de un centru de afaceri sunt catalogate pe nedrept ca fiind prea scumpe. Nimic mai fals: adeseori, un centru de afaceri este mult mai echitabil din punct de vedere al costurilor decat un spatiu conventional si prezinta si o serie de beneficii.

Echipa de suport. Centrele de afaceri ofera servicii profesionale de receptie, preluarea apelurilor telefonice si de primirea vizitatorilor. Un centru de afaceri se va asigura tot timpul ca iti ofera calitate si suport non-stop pentru servicii superioare celor dintr-un birou cu un personal redus. De asemenea, concediile si zilele libere sunt acoperite fara nici o problema.

Spatiul de care ai nevoie. Deoarece centrele de afaceri includ zone de receptie, camere pentru copiatoare, sisteme de telecomunicatii, bucatarii si sali de conferinte – toate la comun – acest spatiu nu va mai fi necesar in planificarea biroului tau. Aceste spatii vor fi deja dotate cu toate utilitatile necesare, iar acest lucru va fi benefic bugetului tau.

Capital initial. Compara bugetul necesar unui birou luat de la zero: pe langa mobilier, vei avea nevoie de un buget special pentru copiatoare, fax, echipament pentru telecomunicatii. De asemenea, vei avea nevoie de costuri suplimentare pentru instalarea acestor servicii si un avans pentru spatiul de lucru inchiriat.

Cheltuieli recurente. Odata achitate cheltuielile initiale, vor trebuie evaluate cheltuielile lunare: servicii de telecomunicatii, salarii pentru personalul de mentenanta, provizii pentru bucatarie, papetarie, cheltuieli de administrare si reparatii. Aceste cheltuieli pot fi evitate foarte usor in cazul unui centru de afaceri, care le acopera in fiecare luna cu o singura suma ceruta la chiriasi.

Timp si resurse. Este nevoie de foarte mult timp pentru a documenta, negocia, angaja si administra functiile necesare debutului unui birou. La asta se vor adauga resursele necesare managementului acestuia: atunci cand vine vorba de echipament tehnic, se pot face foarte usor greseli legate de raportul performanta-pret. Centrele de afaceri ofera experti in aceste domenii, iar costul lor este inclus in tariful serviciilor prestate. Aceste servicii sunt facturate o data pe luna, pe factura emisa, reducand timpul necesar procesarii serviciilor prestate.