Auto

Cele 3 calitati esentiale pe care trebuie sa le aiba placutele ADR

placute ADR

Exista multe domenii de activitate in care sunt implicate utilaje specializate, masini de mare tonaj sau substante periculoase. Toate aceste elemente prezinta anumite riscuri pentru persoanele care le utilizeaza, precum si pentru cei din jur. Este foarte important ca existenta amenintarilor sa fie semnalizata in mod corespunzator, iar personalul administrativ are rolul de a marca orice potential pericol.

Acest lucru se face prin utilizarea unor elemente specifice, care trebuie sa indeplineasca anumite criterii pentru a fi cu adevarat eficiente. Este vorba despre asa-numitele placute ADR. Acestea sunt autocolante reflectorizante care se aplica pe suprafetele care pot reprezenta un pericol sau in preajma acestora. Rolul lor este de a le face reparcate si de a-i atentiona pe cei din jur de riscurile existente.

Ce criterii trebuie sa bifeze placutele ADR

Pentru ca placutele sa isi indeplineasca menirea, este foarte important sa bifeze o serie de criterii. Acestea trebuie avute in vedere nu doar in raport cu placutele in sine, ci si raportat la locul din care alegi sa cumperi placute ADR. Iata in functie de criterii trebuie sa selectezi locul din care cumperi semnalizatoarele, precum si variantele in care le achizitionezi.

Rezistenta – materialele prin care semnalizezi existenta unui pericol trebuie sa aiba o durabilitate crescuta. Mai exact, ele trebuie sa fie usor de remarcat pe toata perioada in care pericolul in cauza este activ. De aceea, trebuie sa te orientezi catre placute ADR cu o rezistenta sporita la actiunea umezelii, vantului sau a altor factori de mediu. Pentru ca aceasta calitate sa se ridice la cele mai inalte standarde, este de preferat sa utilizezi si un suport special pentru placute. Daca alegi sa le achizitionezi dintr-un magazin specializat, cu siguranta vei avea acces si la suportul potrivit pentru fiecare model de placuta.

Eficienta – cum poate fi definita eficienta unor placute semnalizatoare de pericole? Raspunsul este simplu si tine de vizibilitatea acestora. Este foarte important ca mesajul inscriptionat pe placute sa fie usor de inteles de toata lumea, dar si vizibil de la distante mari. Pentru ca lizibilitatea sa fie una sporita, placutele trebuie sa fie reflectorizante. Astfel, te asiguri ca pericolul este anticipat atat pe timp de zi, cat si noaptea. De asemenea, este important ca, pe langa mesajele scrise, sa existe si elemente grafice sugestive. Acest lucru garanteaza ca pericolul este constientizat si de catre cei care nu inteleg mesajele in limba utilizata in scris.

Versatilitate – cel de-al treilea criteriu tine de ceea ce iti poate oferi magazinul de la care decizi sa cumperi autocolantele reflectorizante. Este important sa te orientezi catre un distribuitor sau producator care ofera o gama foarte variata de placute, pe care sa le poti aplica pe TIR-uri cu incarcatura mare, in spatii in care fumatul este interzis sau pentru a marca alte pericole.

Pe Vesta-MagazinOnline.ro gasesti o gama variata de modele de placute ADR, din care poti alege solutiile potrivite pentru activitatea pe care o desfasori. Alege sa marchezi in mod eficient lucrarile pe care le desfasori. De asemenea, foloseste placute pentru a semnaliza existenta substantelor periculoase pe care le utilizezi in activitatea ta, precum si orice alt element asupra caruia este necesar sa atragi atentia.