Pentru ca suntem cu totii cu sufletul si mintea la jocul si performantele Simonei Halep in tenisul mondial de performanta, iata in acest articol cateva informatii de baza despre cele mai importante turnee din tenis din intreaga lume, cele 4 turnee de Grand Slam.

Cele patru Majors sau turnee de Grand Slam sunt cele mai mari patru competitii pe terenul de tenis. Acestea sunt Wimbledon, US Open, French Open (cunoscut, de asemenea, sub numele de Roland Garros) si Australian Open.

Wimbledon – Campionatul de la Wimbledon, Anglia, a fost fondat de All England Club in 1877 pentru a strange bani pentru club. Astazi, acesta este inca cel mai prestigios eveniment din tenis din intreaga lume. Un jucator pe nume Spencer Gore a castigat primul turneu Wimbledon la barbati la simplu, fiind premiat cu 12 guinee (18$). Wimbledon a inaugurat campionatul pentru femei abia in 1884.

US Open – US Open, initial cunoscut sub numele de The US National Men’s Singles Championship, a avut loc pentru prima data in anul 1881 la Newport, Rhode Island. Primul US National Women’s Single Championship a avut loc in 1887, in Philadelphia. In 1978, turneul s-a mutat la Centrul National de Tenis USTA din Flushing Meadows, Queens, iar suprafata de joc s-a schimbat de la zgura la cea dura (hard). In 2006, Centrul National de tenis a fost rededicat ca Centrul National de Tenis USTA Billie Jean King.

Open-ul Francez (Roland Garros) – Marele campionat de tenis Roland Garros are loc la Paris, inca din 1891. Denumirea de Roland Garros provine de la numele unui aviator francez care a luptat in primul razboi mondial. Turneul nu a fost recunoscut ca un turneu de Grand Slam, pana cand a deschis portile tuturor nationalitatilor in 1925.

Australian Open – Din cauza distantei sale foarte mari fata de celelalte locuri in care se desfasoara turnee de tenis, Australian Open nu a atras imediat participarea jucatorilor de tenis de top. De pilda, marele jucator Andre Agassi nu a vrut initial sa joace in Australia, tocmai din acest motiv. In cele din urma, el a ales sa participe si la acest turneu de tenis, reusind sa castige 4 titluri de Grand Slam acolo. Din 1988, turneu de tenis Australian Open a devenit la fel de popular pentru participanti si spectatori ca si celelalte trei turnee de Grand Slam.