Carti

Ce este Agenda Medicala 2019 si cui se adreseaza?

Una dintre ultimele aparitii editoriale importante in librarii este Agenda Medicala 2019, aceasta carte fiind o actualizare a volumului din 2018, caci sunt incluse noile aparitii de pe piata medicamentelor.

Agenda Medicala este locul unde poti gasi informatii generale despre orice medicament de pe piata romaneasca a produselor medicale si farmaceutice, acestea putand fi gasite dupa denumirea comuna internationala.

Fiecare medicament care apare in Agenda Medicala este detaliat complet, atat in ceea ce priveste modul de administrare, cat si compozitia sau detalii despre afectiunile in care acesta este indicat sau care sunt contraindicatiile si reactiile adverse in cazul acestuia. Tot aici este specificat pentru fiecare medicament in parte care este modul de dozare.

Agenda Medicala cuprinde toate indicatiile necesar petru a cunoste exact care este modul de prescriere, conform Nomenclatorului de Medicamente.

Printre alte informatii care se gasesc in carte, trebuie mentionate monografiile generale, acestea oferind informatii utile, astfel incat sa poata fi accesate cat mai usor toate informatiile care se doresc sau sunt necesare de aflat.

Agenda Medicala 2019 este structurata asemanator cu editiile mai vechi, astfel incat daca ai ajuns sa rasfoiesti una dintre carti, sa stii care este modul in care acestea pot fi utilizate.

In prima parte a cartii, apare indexul medicamentelor, acestea fiind structurate pe grupe de afectiuni si pe actiunea acestora terapeutica. De asemenea, apar informatii referitoare la diverse combinatii,produse biologice sau de dializa, preparate si substituenti de sange, acestea oferind toate detaliile necesare.

Agenda medicala online cuprinde toti producatorii si reprezentantii firmelor straine de medicamente, cu toate detaliile necesare care cuprind adrese si telefoane de contact ale acestora.

Cartea include o serie de sectiuni si capitole, care sa permita o utilizare cat mai usoara a acesteia, si anume: o lista de prescurtari a medicamentelor, un index al medicamentelor, in functie de afectiunile si actiunea terapeutica a acestora, monografii ale medicamentelor, vaccinuri, seruri, diverse combinatii, produse pentru dializa  si datele de contact ale firmelor straine.

Cartea este recomandata atat pentru personalul din sistemul medical si farmaceutic, cat si pentru acele persoane obisnuite care isi doresc sa fie mereu la curent cu toate aparitiile de medicamente.

Datorita acestui fapt, in Agenda Medicala 2019 este utilizat un limbaj cu diverse notiuni generale de specialitate si datorita acestui fapt devine potrivita pentru oricine.

In aceasta carte, se ofera o clasificare terapeutica a tuturor medicamentelor de pe piata din tara noastra, astfel incat acestea sa poate fi gasite si cunoscute in functie de clasa farmacologica si denumirea comuna internationala.

De asemenea, pentru anumite tipuri de medicamente, sunt oferite detalii si informatii necesare pentru atunci cand se doreste prescrierea unui anumit medicament unui anumit pacient, astfel incat sa se tina cont de particularitatile acestuia.

Este disponibil, de asemenea, modul de prescriere al acelor medicamente stupefiante si psihotrope, tinandu-se cont de substantele si preparatele folosite.

Acest volum, Agenda Medicala 2019, este disponibil atat in librariile online, cat si in librariile fizice, putand fi usor accesibila celor ce si-o doresc si este ideala atat personalului medical sau farmacistilor, cat si oamenilor obisnuiti care vor sa fie mereu la curent cu astfel de informatii.