Diverse

Cautarea de talente este tot mai dificila pentru recrutori

Cu multi dintre cei mai talentati profesionisti angajati, recrutorii au fost nevoiti sa adopte tehnici agresive de angajare pentru a gasi noi talente in toata tara. Este esential ca oamenii angajati sa fie potriviti. Specialistii estimeaza ca fiecare nepotrivire poate costa o companie de 4-8 ori salariul angajatului. Cum poate o afacere sa se apere pe masura ce concurenta devine mai acerba pe piata talentelor? Totul se reduce la atragerea, pastrarea si alinierea echipei, stiind ce atrage oamenii, de ce stau oamenii si de ce pleaca oamenii.

Ce atrage oamenii

,,Un candidat este atras de companii si de oameni care lucreaza semnificativ. Acest lucru inseamna ca ar trebui sa poti articula modul in care compania ta are un impact asupra lumii. Echipa ar trebui sa stie care este acest impact si ar trebui sa fie pasionata de munca pe care o depune zi de zi. De asemenea, trebuie sa ii atragem pe oameni si cu remuneratia, astfel incat viata lor sa fie una linistita atat pe plan profesional, cat si pe plan personal. Este nevoie de echilibru, iar companiile trebuie sa invete acest lucru cat mai repede.” a declarat Eleonora, recrutor de modele online, cu peste 10 ani de experienta in recrutarea tinerelor talente.

Dupa ce aveti scopul principal si valorile stabilite, trebuie sa le protejati cu orice pret. Ar trebui sa angajati si sa concediati pe baza acestora si ar trebui sa aveti consecinte pentru ruperea contractelor. Alinierea unui candidat la valorile dumneavoastra trebuie luata in considerare mai presus de orice altceva, atunci cand se iau decizii de recrutare.

De ce stau oamenii

Membrii echipei trebuie sa stie cum contribuie fiecare la succesul organizatiei. Asigurati-va ca aveti obiective indraznete, prioritatile si numerele importante ale companiei trebuie sa fie intotdeauna vizibile. Este nevoie de o linie clara a rolurilor si a obiectivului general al companiei pentru a atinge culmile succesului.

Descrierile clare ale postului si indicatorii cheie de performanta vor creste responsabilitatea si vor creea incredere. Increderea este fundamentul succesului in afaceri si in randul echipelor. Cand rolurile, responsabilitatile, obiectivele vizate si modul in care se urmareste progresul sunt clar definite, nimeni nu se poate ascunde si munca de calitate este rasplatita.

De ce pleaca oamenii

Angajatii nu cauta intotdeauna cel mai mare salariu. Vor pleca din alte motive decat banii. Specialistii sustin ca ,,primele doua motive pentru care majoritatea angajatilor parasesc o organizatie sunt subaprecierea si faptul ca nu au incredere in conducere. Se pare ca de patru ori mai multi oameni ar pleca din cauza lipsei de apreciere decat din cauza colegilor enervanti. „

Compasiunea autentica si aprecierea incep din varf. De acolo, aceste comportamente ar trebui sa se observe in intreaga organizatie. Asigurati-va ca va demonstrati cu adevarat aprecierea autentica fata de echipa dumneavoastra de fiecare data cand este nevoie.