Diverse

Care sunt cele mai populare metode de promovare online in 2020?

Lumea se muta online, iar rapiditatea cu care o face este accelerata de pandemia de Coronavirus, care ne face sa stam departe unii de altii. Facem cumparaturile online, ne distram online si comunicam cu persoanele dragi online.

Cu siguranta, putem sa facem si afaceri online, deoarece toti potentialii clienti sunt acolo. Pentru asta insa, trebuie sa gasim cele mai bune metode de promovare online.

Care sunt cele mai populare metode de promovare online in 2020?

  1. Content Marketing. Este cea mai importanta metoda de promovare, deoarece da cele mai bune rezultate. Practic, pentru a ajunge rapid la clientii tai trebuie sa le oferi continutul pe care il cauta. Asta inseamna ca trebuie sa asiguri un continut informativ, de foarte buna calitate, pe care sa il prezinti pe toate platformele pe care le ai la dispozitie: pe blogul tau, pe retelele de socializare, pe Youtube, etc.
  2. SEO. Optimizarea SEO este si va fi pentru multa vreme o sursa importanta de clienti. SEO este acronimul de la Search Engine Optimization si se refera la actiunile pe care le faci pentru a ajunge intr-o pozitie cat mai buna in cautarile Google. Aceste actiuni sunt numeroase si incep cu content marketing-ul amintit mai sus. De asemenea, backlinkurile, rapiditatea site-ului si foarte multe mici detalii pot contribui la un SEO excelent.
  3. Social media. Ai la dispozitie o multime de retele sociale unde isi petrec timpul oameni de toate varstele.Fie ca este Facebook, Instagram, LInkedIn sau Pinterest,  poti gasi o platforma unde se afla clientii tai. Fa-ti o strategie cat mai complexa si investeste in reclamele oferite de aceste platforme.

Pe langa aceste 3 metode principale, trebuie sa acorzi atentie micilor detalii. Fii prezent pe toate forumurile de specialitate, incearca sa colectezi emailuri de la clienti, in asa fel incat sa le oferi ulterior produsele sau serviciile de care au nevoie si incearca sa creezi o comunitate in jurul site-ului tau.

Atata vreme cat ai un continut foarte bun, servicii bune si produse bune, poti sa visezi chiar la crearea unui brand pe care toata lumea sa il retina si pe care toti sa il perceapa ca un lider in domeniu.

Oricare ar fi metoda de promovare pe care o alegi, pregateste un buget! Promovarea online costa, insa costul este unul justificat, in conditiile in care poate aduce rezultate serioase.