Sanatate

Beneficiile unui aparat dentar

Din ce in mai multi romani decid ca e timpul sa-si imbunatateasca aspectul estetic al dintilor prin tratamente ortodontice. Desi un astfel de tratament este destul de scump pentru un om de rand, un numar tot mai mare de oameni apeleaza la un aparat dentar invizibil. Acesta este de doua feluri, in functie de zona unde este aplicat, extern (pentru ca se monteaza pe fata exterioara a dintilor) si lingual intrucat este aplicat pe fata interioara a dintilor iar aspectul stanjenitor si inestetic este eliminat. Realizarea lui se va face in urma unei consultatii la un medic ortodont care va dispune o scanare a amprentei cu ajutorul unei tehnologii de ultima generatie CAD/CAM iar bracket-urile, la randul lor vor fi realizate individual pentru o precizie cat mai mare.

Cand se foloseste un aparat dentar invizibil

In cazul in care problemele dentare cu care va confruntati va afecteaza sanatatea si respectul de sine, ganditi-va sa apelati cu incredere la un aparat dentar invizibil.

Problemele dentare pe care le poate rezolva un astfel de aparat sunt cele ale dintilor aliniati necorespunzator, inghesuiti, strambi sau inclusi in os, dintilor frontali care sunt inclinati si muscaturii incorecte. Aceste probleme pot aparea ca urmare a factorului genetic, a producerii unui traumatism sau a anumitor obiceiuri pe care le-am putut avea in copilarie precum respiratul pe gura, sugerea degetului, impingerea dintilor cu limba.

Fata de aparatul dentar fix aplicat pe fata externa a dintilor, aparatul lingual se monteaza mai anevoios din cauza ca diametrul intern al arcadei este mai redus decat cel exterior iar bracket-urile, care alcatuiesc aparatul propriu-zis, sunt mult mai apropiate si mai greu de manevrat producand un disconfort pacientului.

Pentru ca medicul ortodont sa poata monta un aparat dentar invizibil, trebuie sa faca niste training-uri specializate, in functie de tipul de aparat. Mai ales pentru cel lingual. Acest lucru este necesar pentru a se dobandi dexteritatea de a monta un astfel de aparat, altfel, va fi o mare provocare pentru un medic nepregatit, existand riscul de a crea un disconfort mare pacientului.

Daca tipul acesta de aparat este foarte costisitor pentru dumneavoastra dar totusi va doriti sa nu iesiti in evidenta prin purtarea unui aparat dentar fix metalic, aveti posibilitatea sa optati pentru un aparat dentar invizibil exterior ceramic (la culoarea dintelui) sau pentru unul safir (transparent). Acestea, pe langa faptul ca au un cost mai redus, se pot aplica mult mai usor decat cel lingual.

O alta varianta, in caz ca nu dispuneti de suficienti bani dar va doriti un aparat invizibil, va este oferita de Clinica Clarodent prin conceptul unic in Romania  – Ortho All Inclusive datorita caruia veti avea posibilitatea sa platiti in rate lunare incepand de la 60 de euro.

Tipuri si preturi pentru aparate dentare invizibile

Un aparat dentar invizibil are costuri destul de ridicate pentru majoritatea romanilor. Acest lucru se datoreaza complexitatii montajului, ajustarilor ulterioare si a materialelor de ultima generatie folosite.

Iata cateva tipuri de aparate dentare invizibile si cateva preturi orientative:

Tipul Incognito poate avea un pret de 2500 de euro de arcada fara controale sau 3000 de euro cu controalele incluse;

Tipul WIN poate costa intre 1900 si 2370 euro per arcada;

Tipul Invisalign poate ajunge si la aproximativ 8300 lei per arcada;

Tipul din ceramica poate ajunge la 3000-4000 lei de arcada iar cel transparent (sau safir) la 3500-4500lei de arcada.

Te-ar putea interesa si Tot ce trebuie sa stii inainte de ati pune un aparat dentar