Auto

Anvelopele de vara, o garantie certa a sigurantei in sezonul cald

Chiar daca sezonul rece ne-a parasit de ceva timp si temperaturile exterioare sunt mai mult decat placute, astfel ca putem sa ne aventuram cu masinile peste tot pe unde ne-am propus, cert este faptul ca nici sezonul cald nu este lipsit de provocari pentru conducatorii auto. Una dintre cele mai importante schimbari pe care trebuie sa le facem de indata ce sezonul rece ne paraseste este sa trecem la anvelopele de vara, produse auto care ne ofera o experienta de condus excelenta in conditiile specifice sezonului cald. Pentru ca in general vara avem tendinta de a calatori destul de mult, am putea spune ca este esential sa ne punem masinile la punct inainte de alege sa calatorim. Verificarea starii anvelopelor de vara si eventual achizitionarea unuia nou reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi pe care ii putem face in vederea sporirii sigurantei in momentul in care alegem sa ne deplasam cu masina.

Sezonul cald vine si el la pachet cu o serie de provocari pentru conducatorii auto, avand in vedere ca vremea nu va fi frumoasa si insorita pe intreg parcursul perioadei estivale. Mai mult decat atat, temperaturile ridicate pot reprezenta si ele o problema pentru anvelope, mai ales daca acestea nu sunt de calitate sau mai grav, daca acestea nu sunt special concepute pentru sezonul cald. Un set de anvelope alese in mod corespunzator reprezinta una dintre cele mai simple modalitati prin care putem avea parte de experiente de condus unice, dar si de deplasari cu masina sigure. Iata asadar cateva motive pentru care anvelopele de vara reprezinta o garantie certa a sigurantei in timpul sezonului cald.

Preintampina fenomenul de acvaplanare.

In timpul verii, conditiile meteo pot fi destul de imprevizibile, astfel ca nu de putine ori ne putem trezi in mijlocul unei furtuni puternice iscate parca din senin. Cantitatile de apa sunt adesea foarte insemnate, astfel ca riscul de a derapa din pricina acesteia este destul de crescut. Fenomenul poarta denumirea de acvaplanare si este unul deosebit de periculos. Anvelopele de vara sunt special concepute pentru a preintampina acest fenomen, astfel ca este recomandat sa ne asiguram ca acestea nu sunt uzate, situatie in care va fi necesar sa le inlocuim cu un set nou.

Ofera o manevrabilitate foarte buna.

Un alt motiv important pentru care este recomandat sa ne echipam masinile cu anvelope de vara se datoreaza faptului ca acestea sunt concepute din materiale speciale, care confera nu doar rezistenta anvelopelor, ci simultan ne putem bucura si de o manevrabilitate foarte buna a masinii. Din pricina temperaturilor ridicate, adesea cauciucul cedeaza, insa aceasta nu este si situatia unei anvelope de vara de calitate, care poate face fata cu brio acestui lucru, capitol la care anvelopele de iarna se transforma intr-un real pericol pentru conducatori si pentru ceilalti participanti la trafic.

Anvelopele de vara ofera o franare mult mai eficienta in timpul sezonului cald.

Un set de anvelope de vara ofera si posibilitatea unei franari mult mai eficiente in conditiile meteo din timpul sezonului cald, acest lucru datorandu-se faptului ca anvelopele din aceasta categorie sunt concepute dintr-un cauciuc special.

Sursa imagine : Anvelope – www.autolucas.ro