Tehnologie

Alegerea celei mai bune vitrine frigorifice

vitrinele frigorifice

Desi vitrinele frigorifice nu sunt destinate utilizarii casnice, fiecare om le foloseste aproape zilnic. Atunci cand mergi la cumparaturi, fara doar si poate deschizi un astfel de aparat pentru a lua din el carne congelata, inghetata sau diverse produse perisabile.

Daca vrei sa dezvolti o afacere in domeniul Horeca sau in comertul cu mancare, cu siguranta trebuie sa achizitionezi un astfel de produs. Din fericire, exista o multime de variante de vitrine frigorifice, care mai de care mai interesante. Din pacate, informatiile in ceea ce le priveste nu sunt atat de bogata, in conditiile in care sunt destinate doar mediului de afaceri. Tocai de aceea, am creat o lista cu cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont pentru a te asigura ca achizitionezi cea mai buna vitrina frigorifica de pe piata.

Care sunt, asadar, lucrurile care pot transforma vitrina frigorifica intr-un aparat eficient?

  1. Tipul de vitrina. Exista doua variante de vitrine: cele cu convectie naturala sau cele cu ventilare fortata. Ambele au acelasi scop, insa cele cu ventilare fortata au niste ventilatoare care imprastie curentii de aer prin alimente, in timp ce variantele cu convectie naturala sunt echipate cu un evaporator care face caldura sa urce si sa fie absorbita si aerul rece sa coboare. Vitrinele cu ventilare fortata sunt destinate, in principal, produselor de cofetarie, patesarie si inghetata, iar cele cu conventie naturala sunt ideale pentru carne sau branzeturi.
  2. Modelul. Ai de ales intre vitrine frigorifice verticale, care sunt si cele mai des intalnite in baruri si restaurante, pentru simplul fapt ca pot adaposti cu usurinta sticlele de bautura si cele orizontale, utilizate indeosebi in supermarketuri. Cele orizontale pot face produsele sa fie mult mai vizibile, in asa fel incat sunt ideale pentru prajituri, torturi sau alte alimente cu un puternic impact vizual.
  3. Aspectul. Partea de estetica este foarte importanta pentru cei care doresc sa isi contureze cat mai bine brandul. Atunci cand vine vorba despre aspect, optiunile sunt cu adevarat nelimitate, designul usilor si al rafturilor fiind gandit atat pentru a fi practic, cat si pentru a arata cat mai bine. Desi aspectul difera de la vitrina la vitrina, sunt cateva lucruri care sunt comune la toate, cum ar fi usile din sticla. Atentie foarte mare la culori si la detalii. O vitrina cu pereti negru, spre exemplu, s-ar putea sa scoata conturul produselor mult mai usor in evidenta.
  4. Marimea. Nu uita sa tii cont si de marime. O vitrina mult prea mare destinata unui numar mi de alimente poate sa genereze consum mare de energie si cheltuieli mici. O vitrina mult prea mica , in schimb, poate sa aglomereze mult produsele prezentate. Analizeaza foarte bine solutiile pe care le ai la indemana, in asa fel incat sa cumperi o vitrina suficient de incapatoare, insa economica.
  5. Diverse alte facilitati. Pentru a putea sa te bucuri de cea mai buna vitrina frigorifica este bine sa tii cont si de alte facilitati. Spre exemplu, tine cont de modul in care este iluminata sau de dotarile care fac produsele sa reziste mai mult. Multe dintre aparatele pe care le gasesti pe piata au termostat pentru controlul temperaturii, functie de decongelare automata, unitate de refrigerare sau functie de evacuare a condensului.

Prezentarea alimentelor in vitrine frigorifice poate sa fie una dintre cele mai bune decizii de marketing pe care le ia un magazin. Tocmai de aceea, alegerea unei vitrine cat mai eficiente este un mic secret pentru magazinele care vand mai mult.