Top destinaţii pentru un city-break în 2016

Cine nu merită măcar o mică pauză de la rutina de zi cu zi sau săptămână cu săptămână? Nu toată lumea îşi poate permite un concediu lung ori de câte ori apare dorul de aventură, dar există o soluţie mult mai comodă şi uşor de implementat: un city-break!

venetia

Trei zile nu înseamnă mult timp departe de tevatura zilnică dar reprezintă doza exactă pentru a îndrăgosti de un loc la care vei reveni cu siguranţă pentru a-l descoperi pe îndelete.

  • City-break Veneţia

Veneţia nu îşi pierde niciodată farmecul. În 2016 ar fi ideal să evitaţi perioada verii atunci când aglomeraţia se află în punctul culminant. Bisericile şi muzeele Veneţiei completează unicitatea unui oraş construit miraculos pe apă. Veneţia este un loc magic pentru toate cele 365 de zile ale anului, dar ţineţi minte că un city-break aici va fi împărţit cu cel puţin câteva mii de vizitatori.

  • City-break Paris

Parisul este cel mai frumos oraş din lume. În spatele palatelor şi bulevardelor grandioase puteţi descoperi curţi şi grădini intime, magazine de artizanat şi institute de cercetare. Spre deosebire de celelalte oraşe de pe lista noastră de city-break 2016, Parisul este un oraş în care lumea locuieşte tot timpul, nu doar pe perioada vârfului de sezon. Cu apartamente cochete, locuri de joacă, pieţe şi cafenele, nu există nici un loc lipsit de promisiune!

 

Clima mediteraneană a Romei este un argument perfect pentru cei care doresc să scape de frig, dar principala atracţie este energia locului unde totul pare a face parte din decorul unei piese de teatru. Un city-break te va purta prin trattorii locale, magazine bizare şi o listă aproape interminabilă de locuri de vizitat. Cea mai mare problemă va fi alegerea unui itinerariu.

  • City-break Amsterdam

Amsterdam vibrează la frecvenţa unui oraş mare fără dezavantajele acestuia. Este destul de mic pentru a putea fi bătut la pas sau cu bicicleta, dar nu est niciodată plictisitor. Amsterdam combină un trecut strălucitor cu contemporanul rebel pentru un city-break care oscilează între relaxare absolută şi senzaţii neconvenţionale.

  • City-break Barcelona

Barcelona este un puzzle de stiluri arhitecturale, iar o zi petrecută admirând faţade gotice şi unicitatea lui Gaudi se poate încheia doar pe una din cele 7 plaje are oraşului pentru un răsfăţ culinar vrednic de cel puţin o stea Michelin. Ritm relaxat, luni de soare non-stop şi mâncare fără rival – city-break-ul perfect!

  • City-break Berlin

Vara berlinezii profită de vremea frumoasă şi ies din case pentru a lua parte la nenumăratele evenimente din tot oraşul. Capitala Germaniei este unul dintre cele mai creative şi culturale oraşe din Europa. Ideal pentru tineri, un city-break te va purta de la spaţiile verzi imense din Tiergarten, la târgul de antichităţi din Mauerpark şi la Volkspark Friedrichshain.

  • City-break Dubrovnik
    dubrovnik

Dubrovnik este unul dintre cele mai faimoase oraşe înconjurate de ziduri. Parte din patrimoniul Unesco, Dubrovnik este cea mai vizitată destinaţie din Croaţia, mai ales după ce faimosul serial Urzeala tronurilor se filmează pe străzile vechi de secole. Palate vechi şi aristocrate, biserici elegante în stil baroc şi fortificaţii medievale, plaje întinse, mare albastră şi restaurante cu cele mai proaspete fructe de mare: un city-break de neuitat într-o vară toridă de 2016! 

 

Publicitate