Ce trebuie sa faci daca te „cazezi” la cort in Delta?

delta-1Daca vrei sa mergi in salbaticie si ai ales Delta Dunarii pentru asta, trebuie sa stii ca oferta de cazare Delta nu este intotdeauna foarte bogata si de multe ori este destul de costisitoare. Din fericire, exista si varianta cazarii la cort, pe cont propriu. Evident, daca alegi cortul, trebuie sa stii ca exista cateva reguli pe care trebuie sa le urmezi, in asa fel incat sa fii in deplina siguranta si sa te bucuri din plin de vacanta.

 

 

Care sunt, asadar, regulile care trebuie sa fie urmate?

- Cara mancaruri cat mai compacte la tine. Chiar daca te bate gandul sa faci ciorbe de legume sau mancaruri sanatoase, evitand in felul acesta conservele, poti sa eviti sa cari zeci de kg de cartofi dupa tine. Pregateste-ti din timp borcanase cu zarzavat si foloseste-le la fata locului. Sunt compacte si rezista mult timp.
- Invata cum sa iti racesti apa. Evident, daca stai la cort, s-ar putea sa nu ai posibilitatea sa iti racesti apa de baut. Exista o solutie si in acest sens insa. Este suficient sa iei un crac de blugi, sa il uzi si sa bagi sticla de apa in el. Dupa asta, agata cracul de un copac. In scurt timp, apa va fi rece si buna.
- Filtreaza apa. Daca nu ai surse de apa proaspata, poti bea apa din Dunare. Din nefericire, apa de aici nu este intocmai gustoasa, asadar, trebuie sa o purifici, intr-un fel sau altul. Ai de ales intre purificarea cu ajutorul unei fase de tifon si purificarea cu metoda malaiului. Intr-o galeata de apa trebuie sa torni un strat subtire de malai. Acesta va cobora in apa si odata cu el va lua impuritatile.
- Asigura-ti lanseta. Este foarte probabil sa ajungi in Delta pentru ca esti un amator al pescuitului. Spre deosebire de alte locuri din tara, aici s-ar putea sa ai surprize neplacute . Leaga lanseta cu o sfoara de un punct fix de pe mal, in asa fel incat sa nu te trezesti cu ea trasa in Dunare.

De asemenea, incearca sa iei cu tine toate lucrurile cu adevarat necesare, cum ar fi un spray pentru tantari. In Delta, acest spray poate sa fie cel mai bun prieten al tău.

 

Publicitate