Un Paște de neuitat în 2017: tradițiile sunt păstrate la Crăiasa Munților

Un Paste de neuitat in 2017 - traditiile sunt pastrate la Craiasa Muntilor

Cea mai importantă sărbătoare creștină necesită mereu un decor bogat în tradiții și obiceiuri bine păstrate, specifice fiecărei zone a țării. De la bucate, la slujba de Înviere și micile cutume atât de speciale, este foarte important să găsești un decor potrivit pentru tine și familia ta în timpul sărbătorilor pascale: îmbinarea perfectă dintre modern și neaoș – mici amuzamente pentru cei mici și voie bună pentru cei mari.

Din acest motiv, complexul Crăiasa Munților pregătește ceva perfect cu ocazia Paștelui în 2017, când atât catolicii, cât și ortodocși sărbătoresc Învierea Domnului în aceeași duminică. Și cum unde-s mulți, distracția crește, vă promitem un Paște de neuitat alături de cei dragi și în atmosfera unică din frumoasa zonă a...

Top destinaţii pentru un city-break în 2016

Cine nu merită măcar o mică pauză de la rutina de zi cu zi sau săptămână cu săptămână? Nu toată lumea îşi poate permite un concediu lung ori de câte ori apare dorul de aventură, dar există o soluţie mult mai comodă şi uşor de implementat: un city-break!

venetia

Trei zile nu înseamnă mult timp departe de tevatura zilnică dar reprezintă doza exactă pentru a îndrăgosti de un loc la care vei reveni cu siguranţă pentru a-l descoperi pe îndelete.

  • City-break Veneţia

Veneţia nu îşi pierde niciodată farmecul. În 2016 ar fi ideal să evitaţi perioada verii atunci când aglomeraţia se află în punctul culminant. Bisericile şi muzeele Veneţiei completează unicitatea unui oraş construit miraculos pe apă. Veneţia este un loc magic pentru toate cele...

Ce trebuie sa faci daca te „cazezi” la cort in Delta?

delta-1Daca vrei sa mergi in salbaticie si ai ales Delta Dunarii pentru asta, trebuie sa stii ca oferta de cazare Delta nu este intotdeauna foarte bogata nu este intotdeauna foarte bogata si de multe ori este destul de costisitoare. Din fericire, exista si varianta cazarii la cort, pe cont propriu. Evident, daca alegi cortul, trebuie sa stii ca exista cateva reguli pe care trebuie sa le urmezi, in asa fel incat sa fii in deplina siguranta si sa te bucuri din plin de vacanta.

Delta Dunarii - patrimoniu universal al Unesco

imagesDelta Dunarii este a doua mare delta fluviala din Europa, dupa Delta Volgai si este cea mai bine conservata de pe continent. Cea mai mare parte a deltei se gaseste in Romania, in judetul Tulcea, in timp ce partea nordica, malul stang al Bratului Chilia, apartine Ucrainei.
Suprafata este de circa 4152 kilometri patrati, din care 3446 kilometri patrati se gasesc in Romania. Daca luam in considerare si lagunele Razim-Sinoe (1015 kilometri patrati, din care 865 kilometri patrati luciul apei, situat in sud, dar colegat de Delta Dunarii din punct de vedere geologic si ecologic, dar si de catre statutul de “world heritage site”), atunci zona considerata Delta Dunarii creste pana la 5165 kilometri patrati.

Geografia Deltei Dunarii

l3lQywPjrFfx6eZ6S7WIgaUUMaYDelta Dunarii reprezinta o comoara in termeni de flora si fauna, impodobita cu peisajele cele mai frumoase de acest tip din tara si din Europa. Prin urmare, Delta Dunarii este cunoscuta ca o delta unica, cu o frumusete ce atrage un mare numar de turisti de-a lungul anului. Aceasta a favorizat dezvoltarea turismului, dar si constructia de hoteluri, pensiuni si alte structuri proiectate pentru a gazdui turisti care cauta o vacanta in natura. Astfel, firmele au prosperat rapid, transformand Delta Dunarii intr-un obiectiv ideal pentru o perioada de relax, departe de poluarea din oras. Aici aveti posibilitatea de a vedea specii rare din fauna si flora, dar si pesti cu adevarat extraordinari.

Publicitate