5 pași pentru a alege un birou de mediere

 

biroudemediere

Pentru că nu există nicio formulă care să poată prezice competența unui birou mediator, clientul trebuie să facă puțină cercetare înainte de a decide care este soluția cea mai bine adaptată nevoilor sale.

BestKids.ro

Aceștia sunt cei 5 pași pe care trebuie să îi urmezi înainte de alege un birou de mediere, iar mai jos vom detalia de ce fiecare este important. Ține minte că un mediator trebuie să fie obiectiv și să trateze ambele părți implicate cu același respect.

1. Decide ce dorești de la mediatorul tău

2. Fă o listă cu birouri de mediere

3. Verifică prezentarea mediatorului

4. Vizitează mai multe birouri de mediere

5. Evaluează informația primită și ia o decizie

Ce îți dorești de la biroul de mediere

Gândește-te la care este scopul tău în urma sesiunii de mediere. Dorești un mediator care să sugereze opțiuni sau unul care să lase părțile implicate să ia o decizie? Gândește-te la încercările din trecut legate de negociere și care au fost rezultatele. Care sunt punctele tale tari și care sunt punctele tale slabe? Dar cele ale oponentului tău? Care îți sunt limitele emoționale? Ai așteptări ca biroul mediator să ia atitudine dacă observă un dezechilibru în negociere? Gândește-te la dispută și la contextul în care trebuie rezolvată. Este o dispută comercială sau un divorț care trebuie să rezolve problema custodiei unui copil. Gândește-te la bugetul alocat unui birou de mediere — acesta îți poate limita opțiunile.

Fă o listă cu birouri de mediere

Întreabă un prieten sau un avocat. Descrie cazul tău unui mediator și cere-i o recomandare pentru un birou de mediere (evident, în afară de cel al său). Discută cu oamenii care au luat parte la acest proces cu mediatorul ales și află care au fost impresiile lor.

Verifică prezentarea biroului mediator

Contactează mai mulți mediatori de pe lista ta și cere-le materiale promoționale, CV-uri, referințe și o mostră a activităților lor. Aceste materiale ar trebui să acopere: experiența în mediere — educație, formare profesională , tipul de mediere abordat, tipul de acorduri la care s-a ajuns — și sesiuni de orientare pentru a oferi părților implicate o idee despre proces.

Vizitează mai multe birouri de mediere

Discută cu biroul de mediere în persoană sau la telefon. În timpul conversației, observă abilitățile profesionale și interpersonale ale mediatorului. Calitățile pe care le cauți sunt obiectivitatea, stabilitatea emoțională, integritatea, abilitățile de comunicare verbală și non-verbală, abilitatea de a asculta, abilitatea de a defini și clarifica problemele și de o organiza inteligent întregul proces.

Evaluează informația primită și ia o decizie

În timpul interviurilor ai observat probabil abilitățile biroului de mediere. Lista serviciilor oferite ar trebuie să includă: strângerea informațiilor despre caz, comunicarea cu părțile implicate și facilitarea comunicării dintre acestea, analiza informațiilor și ajungerea la un acord satisfăcător pentru toate părțile implicate.

Articol preluat de pe https://medium.com/@primenet/5-pa%C8%99i-pentru-a-alege-un-birou-de-mediere-b1e75211364a#.qd164okl0

Publicitate